BEST OF SURFERS PARADISE

Στην ιστορια για το sydney αναφερω και για το surfers paradise αλλα ηθελα να κανω μια πιο λεπτομερη αναφορα.Ειναι ενα μερος που με ειχε ενθουσιασει παρα πολυ,για πολλους και διαφορουςλογους.Θα αναφερω λοιπον μερικους λογους
1)ΑΓΓΙΖΕΙ....ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ
Αν καποιος αναλαμβανε ή ονειρευοταν να κανει το τελειο τουριστικοθερετρο νομιζω θα εκανε κατι παρομοιο.Ειναι ολα τοσο τελεια που οσο και να προσπαθησεις δεν θα βρεις κατι ασχημο,κατι ρε παιδι μου που θα σουχαλασει την διαθεση.Σου παρεχει τα παντα,οτι μπορεις να φανταστεις για να περασεις τελειες και ανεμελες διακοπες με πολαπλες επιλογες οσο αφορα την διασκεδαση το φαγητο,το shopping την διαμονη κλπ.To μερος δεν μπορει να συγκριθει με κανενα ευρωπαικο προορισμο ειναι εντελως διαφορετικο,πλησιαζει ποιο πολυ τα αμερικανικα προτυπα,στυλ miami ας πουμε.
2)surfing
To ονομα τα λεει ολα,ο παραδεισος τον surfers,για οποιον αγαπαει το surfing το ιδανικοτερο μερος.
3)ΠΑΡΑΛΙΑ
Θυμαμαι περπατουσαμε επι μια ωρα πανω στην παραλια και ακομα η παραλιασυνεχιζε....οσο επιανε το ματι σου,χιλιομετρα ακτης με μια υπεροχη ψιλη αμμο.Σιγουρα δεν θα εχεις προβλημα που να στρωσεις την πετσετα σου.
4)ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ
Ναι ok το μερος δεν συνισταται για κολυμπι αλλα ειναι ιδανικο για ατελειωτα παιχνιδια με τα κυματα,ανεβα πανω σε ενα και αστο να σε ταξιδεψει.
5)HOTELS
Οπως και το δικο μας ετσι και ολα τα ξενοδοχεια ειναι εξαιρετικα.Τα περισοτερα ειναι ουρανοξυστες μπροστα στην θαλασσα με καταπληκτικη θεα.Service υψηλης ποιοτητας σε πολυ καλες τιμες.
6)ΟΥΦ....ΒΑΡΕΘΗΚΑ
Ειναι η μονη λεξη που δεν προκειται να πεις ποτε.Υπαρχουν τοσα πολλαπραγματα να κανεις. Σε αντιθεση με την ελλαδα που τα πραγματα για μενα ειναι λιγο μονοτονα(παραλια-καφες-ταβερνα-μπαρ),ειχες αμετρητες επιλογες για να περασεις ευχαριστα την ωρα σου,studio για να βγαλεις "διαφορετικες"φωτογραφιες,μουσειο με τα ποιο παραξενα του κοσμου,πολα happenings στους δρομους,παρκα για ατελειωτο παιχνιδι,το καταπληκτικο infinity,που ειναι σαν ναπαιζεις "βρες την εξοδο" μεσα απο διαφορετικα δωματια στα οποια περναςαπο μια δοκιμασια,μουσειο του τρομου,και πολλα πολλα αλλα.
7)ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Διασκεδαση για ολα τα γουστα,απο καφε και μπαρ μεχρι καζινο,καμπαρε και strip show.Τα παντα μπορεις να τα βρεις στο surfers paradise.
8)GASTRONOMIA
Αμερικανικα burgers και fish and chips(κατι σαν τα δικα μαςμπαλιαρακια ενα πραγμα αλλα με περισοτερη ποικιλια σε θαλασσινα,γαριδεςκαλαμαρια, καρχαριας κλπ) για γρηγορο φαγητο.
Απο κει και περα βρισκες κουζινα απο ολο τον κοσμο,κινεζικη,ταυλανδεζικη(εξαιρετικη),ιταλικη φυσικα,ινδικη μεχρι και Greek resturant ειδαμε.
9)SEA WORLD
ο υπεροχος κοσμος της θαλασσας μπροστα σου.θαλασσιο παρκο σε μικρη αποσταση απο την πολη οπου μπορεις να δεις δελφινια και φωκιες να κανουν περιτεχνες φιγουρες,καρχαριες,παραξενα ψαρια του ωκεανου.
10)MOVIE WORLD
H must επιλογη,δεν νοειται να πας στο surfers paradise και να μην επισκεφτεις το movie world,ενα καταπληκτικο παρκο οπου μπορεις εκτος αποτα εντυπωσιακα παιχνιδια που εχει(τρενακι του τρομου κλπ) να επισκεφτειςτο μουσειο για τον κινηματογραφο,να μαθεις πως γυριζονται οι ταινιες να γινεις ενας superman και να πεταξεις στον "ουρανο",να δεις διαφορα oritzinal αντικειμενα απο ταινιες,να απολαυσεις διαφορα shows που γινονταινα βγεις φωτογραφιες μα τον μπατμαν,τον χαρυ ποτερ,την μερλιν μονροε,να απολαυσεις τρισδιαστες προβολες και πολλα πολλα αλλα,Και αυτα ολα μονο με 50 δολλαρια.
Πραγματικα φυγαμε με αριστες εντυπωσεις και κατενθουσιασμενοι,ενω υποσχεθηκαμε στον ευατο μας να ξαναεπισκεφτουμε το μερος συντομα.
Ετικέτες 0 σχόλια | edit post

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ,ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

'Αμμος στα δάχτυλα, αλάτι στα μαλλιά, ήλιος στο κορμί...

Διακοπές στη Μύκονο ή στα Κουφονήσια; Ό,τι κι αν επιλέξουμε η πρώτη μας σκέψη είναι η παραλία. Θάλασσα, αμμουδιά, ήλιος, η αίσθηση του καλοκαιριού είναι παντού ίδια. Αυτό που αλλάζει από παραλία σε παραλία είναι το lifestyle: από τις ρεζερβέ ξαπλώστρες στην Ψαρού μέχρι τον ίσκιο του κέδρου στην Ελαφόνησο και από το beach fun στην Πούντα της Πάρου μέχρι το beach trekking στη Γραμβούσα της Κρήτης... Διαλέξτε την παραλία που σας ταιριάζει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και αφεθείτε στην καυτή άμμο.




Cosmopolitan chic
Ψαρού, Μύκονος

Aν οι φράσεις «Έχω κλείσει δυο ξαπλώστρες για το επόμενο σαββατοκύριακο. Τους είπα να μας βάλουν σε καλή σειρά» ή «Πήγαν κάτι φίλοι για μπάνιο, αλλά έφαγαν πόρτα» σας φαίνονται βγαλμένες από νουβέλα επιστημονικής φαντασίας, τότε έχετε ακόμη πολύ δρόμο για να κερδίσετε κι εσείς μια ξαπλώστρα στην παραλία-επιτομή της καλοκαιρινής κοσμικότητας α λα ελληνικά. Το να ζήσετε το beach lifestyle στην παραλία της Ψαρούς είναι όσο πιο κοντά μπορείτε να φτάσετε στην έννοια «Μύκονος», τουλάχιστον φορώντας το μαγιό σας. Ο κοσμικός παράδεισος των '80s επέστρεψε πέρυσι δυναμικά στο προσκήνιο, συγκεντρώνοντας κυριολεκτικά όλους τους επώνυμους του νησιού. Λίστα αναμονής για κρατήσεις ξαπλώστρας τον Αύγουστο (δεν φαντάζομαι να νομίζετε ότι θα στρώσετε την πετσετούλα σας στη σιμιγδαλένια άμμο όπου έχουν αφήσει τα ίχνη τους τόσοι και τόσοι διάσημοι;), «σκληρή» πόρτα, που έχει ως αποτέλεσμα το πιο αμιγές κοινό, και το κορυφαίο beach service του νησιού. Το δυναμικό comeback αποδίδεται στο all-day restaurant N'AMMOΣ που πέρασε στα χέρια του Ζαννή Φρατζέσκου και έγινε το talk of the island του καλοκαιριού, με σούπερ κοκτέιλ που έρχονται στην παραλία και εξαιρετικό σέρβις. Φέτος μάλιστα το μπαράκι δίπλα στο εστιατόριο θα προσφέρει on the beach τα διάσημα κοκτέιλ του Nobu (σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Belvedere).

Dos + Don'ts

Βάλτε έναν πολιτογραφημένο Μυκονιάτη φίλο σας να κάνει τις κρατήσεις. Μη διανοηθείτε να έρθετε χωρίς κράτηση, εκτός αν είναι μια Πέμπτη του Ιουνίου ή αν είστε ο Nobuyuki Matsuhisa!Dress code: Αν έχετε την παραμικρή υπόνοια ότι η beach-γκαρνταρόμπα σας δεν είναι «αρκετά Μύκονος», περάστε πρώτα από το Le Poisson Bleu στα Ματογιάννια.Βιβλίο: «Η αληθινή σταρ» της Μανίνας Ζουμπουλάκη. Όλοι οι επώνυμοι σε ένα βιβλίο.

Στο εξωτερικό

Plage de Tahiti στο St Tropez: Διάσημο celebrity hang-out από τα 1970s. Plage Mala στο Cap d'Ail,

Κυανή Ακτή: Trendy πριβέ παραλία για beautiful people όπως οι Γκριμάλντι. Biarritz - Γαλλία: Αριστοκρατικό θέρετρο στον Ατλαντικό, στα σύνορα της Γαλλίας με τη Χώρα των Βάσκων, με «γαλαζοαίματους» θαμώνες.

Vis στην Κροατία: Το επόμενο Κάπρι. Αυστριακά και Ιταλικά κότερα το έχουν ήδη ανακαλύψει. Οι καλύτερες παραλίες είναι οι αμμουδερές Milna and Stoncica και η Srebrna που το όνομά της σημαίνει ασημένια.

Μπρέλα - Κροατία: Κοινό μυστικό των Ευρωπαίων τζετσέτερ που ανακαλύπτουν την παρθένα ομορφιά της δαλματικής ακτής. Χιλιόμετρα βοτσαλωτών φιόρδ γύρω από το ομώνυμο γραφικό ψαροχώρι. Το ανεπιτήδευτο ιταλικό σικ είναι το dress code της.

Sylt - Γερμανική Ριβιέρα: Διαχρονικό meeting point των πλούσιων και διάσημων της χώρας, με FKK section (αρχικά για το «χώρο ελεύθερης κουλτούρας του σώματος», γερμανιστί η παραλία γυμνιστών).

Στην Ελλάδα

Πάνορμος - Μύκονος: Νέο κοσμικό χιτ με χαλαρή διάθεση (δεν είναι οργανωμένη) και μασκότ το γουρουνάκι που κυκλοφορεί αμέριμνο στην άμμο.

Περίβολος - Σαντορίνη: Μαύρο γυαλιστερό βότσαλο και βέβαια τα Wet Stories και Chili, τα beach bar «αδελφάκια» των club Enigma και Koo, και το fresh new Free2Go Club 22 Yaya. Όλος ο καλός κόσμος της Σαντορίνης, ο οποίος μοιράζεται στη συνέχεια στις σούπερ ψαροταβέρνες 'Αμμος, Τα Δίχτυα και Περίβολος. Service on the beach και μασάζ. To πιο cool place είναι οι ξαπλώστρες του Svago για ιταλικό finger food.

Γλυφάδα - Κέρκυρα: Από τη χρυσή άμμο της θα περάσουν όλοι όσοι θέλουν να δουν και να τους δουν.

Σάντα Μαρία - Πάρος: Υπέροχη αμμουδιά σε απόσταση αναπνοής από τη Νάουσα. Τα full moon parties είναι ιδανική αφορμή για celebrity-watching.

Κάμπος - Πάτμος: Η εναλλακτική βερσιόν του είδους. Ξύλινες ξαπλώστρες ρεζερβέ, με το μικρό όνομα των θαμώνων, και πηγαινέλα στο George's Place, το απόλυτο cafe΄ , για σπιτικά κις και κέικ σοκολάτας.

Mποέμ ραψωδία

Σίμος, Ελαφόνησος

Eχεις ακούσει διηγήσεις από τους εκστασιασμένους κολλητούς σου που επιστρέφουν αγνώριστοι μετά από εβδομάδες ελεύθερου κάμπινγκ και δεν λένε να εγκλιματιστούν στην comme il faut ρουτίνα της πόλης, έχεις δει φωτογραφίες σε περιοδικά. κι όμως τίποτε δεν μετριάζει την αίσθηση της πρώτης φοράς, τότε που αντικρίζεις τους μαγικούς σχηματισμούς της άμμου και το απέραντο τιρκουάζ, σκαρφαλωμένος στους αμμόλοφους, με την καυτή άμμο να σε καίει ηδονικά και να κάνει την ανάγκη για μια βουτιά επιτακτική, ενώ το μάτι... σκανάρει την παραλία προκειμένου να βρει τον ελεύθερο κέδρο που θα σε φιλοξενήσει τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες. Το ελαφρύ κούνημα της απλωμένης αιώρας, το κριτς κριτς της πανταχού παρούσας άμμου κάθε φορά που γυρίζεις σελίδα στο βιβλίο, ο πρωινός ήλιος που σε ξυπνάει από τις 9, η πρώτη βουτιά πριν ξυπνήσουν οι υπόλοιποι, η σιγή που επικρατεί με το που φεύγουν και οι τελευταίοι περαστικοί επισκέπτες της ημέρας και μένεις μόνος με την παρέα σου και το φεγγάρι. Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο είναι μια από τις λίγες εξωτικές παραλίες στην Ελλάδα που παραμένει ακόμη σχετικά παρθένα. Το παρεό είναι το πιο επίσημο ρούχο που θα συναντήσεις, η λέξη beach resort είναι άγνωστη κι ο ντάκος στην καντίνα «Ο χαβάς του Παντελή» είναι το μόνο εναλλακτικό της φτιάξτο-μόνος-σου μακαρονάδας στο γκαζάκι. Τον Αύγουστο οι κέδροι ή «καβάτζες», όπως είναι γνωστοί στην αργκό του ελεύθερου κάμπινγκ, είναι κι εδώ κάπως δυσεύρετοι. Τον Ιούνιο όμως το πολύ πολύ να πετύχετε κανένα team περιοδικού μόδας που κάνει tropical style φωτογράφηση

Dos + Don'ts

Τηρείτε τους άγραφους κανόνες των μόνιμων «σκηνιτών» σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Αν επιμένετε να έχετε ανοιχτό το κινητό σας, βάλτε το στο αθόρυβο. Μην πάρετε μαζί σας μικρά παιδιά εκτός αν γεννήθηκαν... σε σκηνή. Dress code: Το περσινό σας μαγιό είναι μια χαρά. Υπνόσακος ή έστω τζιν μπουφάν απαραίτητα, αφού σίγουρα η δύση του ηλίου θα σας βρει εδώ. Βιβλίο: «Παλιόκαιρος» της Αμάντας Μιχαλοπούλου. Το χρονικό ενός ανατρεπτικού καλοκαιριού σε ένα νησί της άγονης γραμμής.

Στην Ελλάδα

Αϊ-Γιάννης - Γαύδος: Αμμόλοφοι, κέδροι και νερά κρύσταλλο στην εσχατιά της Ελλάδας. Ένας μικρόκοσμος επιστροφής στη φύση, με φανατικούς θαμώνες που ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους κέδρους-«καβάτζες» τους κάθε καλοκαίρι.

Πορί - Κουφονήσι: Από τα πιο τιρκουάζ νερά στην Ελλάδα. Η πιο μακρινή από τις δυο παραλίες του νησιού (πας μόνο με τα πόδια) έχει γίνει τα τελευταία χρόνια αρκετά γνωστή.

Τριόπετρα - Νομός Ρεθύμνου, Κρήτη: 'Αγρια ομορφιά. Ψιλό μαύρο χαλικάκι, τρεις εξωπραγματικοί βράχοι που ξεπετιούνται από τη θάλασσα, καυτός αφρικάνικος αέρας και το Λιβυκό στα καλύτερά του. Ο ορισμός της νότιας Κρήτης.

Χρούσος - Ερεσός, Μυτιλήνη: Παρθένο σκηνικό με άμμο και καλαμιές, λίγοι σκηνίτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην άκρη και η απόλυτη καντίνα-ταβέρνα με νοστιμότατους κολοκυθανθούς γεμιστούς και γιαούρτι ιδίας παρασκευής. Θα την προσεγγίσετε από βατό χωματόδρομο.

Παχιά 'Αμμος - Νίσυρος: Η απόλυτη νιρβάνα με ηφαιστειακό χρώμα. Δεκάλεπτο μονοπάτι, σκουρόχρωμη παχιά άμμος και λιγοστοί ελεύθεροι campers.

Γαϊδουρονήσι ή Χρυσή - Κρήτη: Το απογευματάκι, που το καϊκάκι παίρνει τους λουόμενους της μιας μέρας πίσω στην Ιεράπετρα, οι σκηνίτες μένουν μόνοι με τους κέδρους και τους αμμόλοφους. Μια ταβερνούλα εκτελεί και χρέη παντοπωλείου.

Αϊ-Στράτης: Μπήκε σχετικά τελευταία στην ατζέντα των νεαρών κυνηγών της απομόνωσης και φαίνεται ότι θα μείνει. Σούπερ φιλόξενοι ντόπιοι που σου φέρνουν ό,τι παραγγείλεις με το καΐκι στην προσωπική σου παραλία.

Στο εξωτερικό

Heaven's Mouth - Μεξικό: Όποιος έχει δει την ταινία «Y tu mama tambien» σίγουρα θα έχει ονειρευτεί να βρεθεί σ' αυτή την απίστευτη αμμουδιά, όπου η ζωή κυλάει σε άλλους ρυθμούς και τα πατώματα των μπαρ και των «ξενοδοχείων» είναι από άμμο!

Palolem - Goa: Αν η Goa έγινε πριν από λίγα χρόνια το συνώνυμο της επιστροφής στη φύση για εκατοντάδες Βορειοευρωπαίους «εναλλακτικούς» με τα αναμενόμενα αποτελέσματα (British pubs πάνω στην άμμο), η παραλία του Palolem παραμένει μια από τις πιο παρθένες. Anse Source d' Argent - La Digue, Σεϊχέλες: Σκηνικό από «Γαλάζια Λίμνη» με τους φοίνικες να καθρεφτίζονται στον κοραλλένιο βυθό.

Nai Pan Noi και Koh Pha Ngan - Ταϊλάνδη: Ό,τι πιο κοντινό στο «Survivor» και στην ταινία «Η Παραλία» μπορεί να ζήσει κανείς.


Νatural beauties
Canal d' amour, Kέρκυρα

O τουριστικός μύθος λέει ότι αν πας λίγο από το νερό της παραλίας στον καλό σου θα μείνει κοντά σου για πάντα. Δεν το έχουμε δοκιμάσει, το σίγουρο είναι πάντως ότι με το που αντικρίζεις τους απίστευτους σχηματισμούς των λευκών βράχων της παραλίας της Μέλιτσας λίγο μετά το Σιδάρι στη βόρεια Κέρκυρα ο έρωτας με το τοπίο είναι κεραυνοβόλος. Η μισή γοητεία της παραλίας βρίσκεται στην πρώτη εντύπωση. Κανείς δεν φαίνεται να βιάζεται να βουτήξει, αφού εδώ η φυσική ομορφιά έχει τον πρώτο λόγο: πέτρινες «ξαπλώστρες», γλυπτά δαντελωτά βράχια, μίνι φυσικές πισίνες, μικρά φιόρδ με τιρκουάζ νερά. Ο έρωτας βέβαια ως γνωστόν δεν κρύβεται, οπότε τέτοιες παραλίες γίνονται συνήθως κάτι σαν αξιοθέατο του νησιού. Όλοι θα έρθουν για μια βουτιά, οπότε αν βρεθείς εδώ Αύγουστο το πιθανότερο είναι να παρακαλάς για έναν παρκαδόρο κι ύστερα να περιμένεις στην ουρά για να μπεις στη θάλασσα, ενώ οι Βορειοευρωπαίοι τουρίστες έχουν σκαρφαλώσει με κινήσεις αίλουρου, ήδη από τις 8.30 το πρωί, στα βράχια, προλαβαίνοντας τις καλύτερες ξαπλώστρες. Ας φωτογραφηθούμε λοιπόν στην παραλία-αξιοθέατο και ας πάμε για μπάνιο στην επόμενη: στην περίπτωση του Canal d' Amour υπάρχει πάντα ο Δράστης, μια μικρογραφία της καρτποσταλικής παραλίας που λόγω του αρκετά κακού χωματόδρομου είναι συνήθως πιο ήσυχη.

Στην Ελλάδα

Ναυάγιο - Ζάκυνθος: Δεν χρειάζεται συστάσεις. Εξωπραγματικά σκούρα τιρκουάζ νερά, άγρια ομορφιά και βέβαια το ξεβρασμένο στην άμμο ναυάγιο. Πιο όμορφη από ψηλά πάρα για κολύμπι.'

Αγιος Γεώργιος Δισάλωνας - Σύμη: Κλειστός βοτσαλωτός κόλπος με έναν εντυπωσιακό κατακόρυφο βράχο που σου επιτρέπει να κολυμπάς στη σκιά ήδη από το μεσημέρι. Θα έρθετε με καραβάκι. Πάρτε καλάθι πικνίκ από το cafe΄ Ήλιος.

Βοϊδοκοιλιά - Πύλος: Το περίεργο κυκλικό σχήμα της την κάνει να μοιάζει με λίμνη. Γαλαζοπράσινα νερά, το Παλαιόκαστρο στο βάθος και αμμόλοφοι παντού γύρω. Οικογενειακό προφίλ.

Ερεσός - Μυτιλήνη: Χιλιόμετρα μαύρης άμμου, σεληνιακό background από τους γυμνούς λόφους στο βάθος, έντονο beach life αριστερά, cool καταστάσεις δεξιά.

Πόρτο Κατσίκι - Λευκάδα: Σφηνωμένη σε μια τεράστια πέτρινη αγκαλιά, η πανέμορφη αμμουδιά δεν λείπει ποτέ από τις λίστες με τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου.

Μύρτος - Κεφαλονιά: Ατέλειωτη ξανθιά άμμος και βαθιά, ιδανικά για κολύμπι νερά. Κουκουναριές & Λαλάρια - Σκιάθος: Απ' τη μια η ψιλή χρυσή άμμος και οι αιωνόβιες κουκουναριές κι απ' την άλλη τα άσπρα ξέξασπρα βότσαλα και τα διάφανα νερά.

Μαύρα Βόλια - Χίος: Black beauty. Γυαλιστερά μαύρα βότσαλα και βαθιά νερά.

Σαρακήνικο - Μήλος: Μια μίνι παραλία στο βάθος ενός κλειστού φιόρδ με γλυπτά βράχια. Εξωτικό σκηνικό, καιρού επιτρέποντος - όταν φυσάει γεμίζει σκουπίδια.

Βλυχάδα & Κολούμπο - Σαντορίνη: Τα λευκά γλυπτά βράχια χαρίζουν απόκοσμη γοητεία - άσε που λένε ότι η αντανάκλαση του ήλιου πάνω τους επιταχύνει το μαύρισμα!

Στο εξωτερικό

Pink Sands - Μπαχάμες: Το όνομά της δεν είναι τυχαίο. Χιλιόμετρα ροζ άμμου, θάλασσα λάδι, κοραλλένιος βυθός.

Matira - Μπόρα Μπόρα: Ένα απάνεμο lagoon με λευκή τροπική άμμο και φοίνικες σαν τις αφίσες τροπικών νησιών που έκαναν θραύση στα '80s.

Poipu - Χαβάη: Kατάλευκες αμμουδιές, τιρκουάζ νερά, φοίνικες και ο παράδεισος του σνόρκελινγκ.

Boulders beach - Cape Town: Πού αλλού μπορείτε να κολυμπήσετε παρέα με δεκάδες πιγκουίνους;

Dos + Don'ts

Φέρτε φωτογραφική μηχανή.
Μην έρθετε Αύγουστο.
Dress code: Ελεύθερο. Όλοι οι καλοί χωράνε. Λίγο στριμωγμένα βέβαια, αλλά χωράνε.
Βιβλίο: Καλύτερα περιοδικό. Κάτι το τοπίο, κάτι η πολυκοσμία, δεν πρόκειται να συγκεντρωθείτε.
Sportif
Πρασονήσι, Ρόδος
ανίδες όλων των φλούο χρωμάτων ανεβοκατεβαίνουν στα τιρκουάζ νερά, ενώ οι αμύητοι του σπορ κάθονται οκλαδόν στην άμμο μπροστά απ' τα κιόσκια ενοικίασης εξοπλισμού και χαζεύουν τις γραμμώσεις και τα κουλά χτενίσματα των σέρφερ που έρχονται εδώ να χαζέψουν το τελευταίο μοντέλο της Quiksilver. Πότε θα μπούμε για κολύμπι; Ποιο κολύμπι; Αν δεν κουβαλάς σανίδα στην πλάτη, βάλε το καπέλο σου και πάρε θέση στην άμμο. Εδώ ήρθαμε να παρακολουθήσουμε τον αγώνα. Το πιθανότερο είναι το όνομα Πρασονήσι να μη σας λέει τίποτε. Ακόμη κι ένα Ροδίτη να ρωτήσετε θα σας πει ότι έχει κάτι χρόνια να κατέβει εκεί κάτω (βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, 92 ολόκληρα χιλιόμετρα από την πόλη). Αν όμως είστε φανατικός του σέρφινγκ, σίγουρα θα ξέρετε την παραλία κύμα προς κύμα. Εκατοντάδες, Ιταλοί κυρίως, σέρφερ κλείνουν ένα χρόνο πριν τα λιγοστά απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια της παραλίας και των γύρω χωριών και λιώνουν σανίδες προσφέροντας στους περαστικούς ένα απίστευτο θέαμα. Η ίδια η παραλία είναι άλλωστε μοναδική στο είδος της: μια λεπτή λωρίδα γης που καταλήγει σε ένα ακρωτήρι χωρίζει την ακτή στα δύο και ανάλογα με την παλλίροια υπάρχουν στιγμές που εξαφανίζεται εντελώς δημιουργώντας ένα νησάκι - εξ ου και το όνομα. Από τη μια πλευρά επικρατεί μονίμως νηνεμία κι από την άλλη τα κύματα δίνουν και παίρνουν.
Dos + Don'ts
Φρεσκάρετε τα ιταλικά σας - είναι η επίσημη γλώσσα της παραλίας.
Μην ετοιμάζεστε να επιδοθείτε σε απλωτές - τα νερά είναι πολύ ρηχά και δεν προσφέρονται για κολύμπι, άσε που νιώθεις ότι ενοχλείς τους σέρφερ!
Dress code: Επιμελώς ατημέλητο. Δανειστείτε κάτι από τη skate γκαρνταρόμπα του μικρού σας αδελφού.
Βιβλίο: Το σετ ψάθα-βιβλιαράκι δεν κολλάει σε ένα τέτοιο τερέν αδρεναλίνης.
Στην Ελλάδα
Νέα Χρυσή Ακτή - Πάρος: Ο παράδεισος του σέρφερ έχει φιλοξενήσει παγκόσμια πρωταθλήματα του είδους.
Πούντα - Πάρος: Εκτός από τα κλασικά σπορ στο Paros Kite μπορείτε να κάνετε kite-serf, ένα συνδυασμό σερφ και αιωροπτερισμού που φοριέται πολύ.
Κιοτάρι - Ρόδος: Το kat-sailing, ένα «αβάν γκαρντ» θαλάσσιο σπορ με ιστιοπλοϊκές βάσεις, γνωρίζει δόξες στην πανέμορφη αμμουδιά της Νότιας Ρόδου. Δίπλωμα θα πάρετε από Kiotari Watersportscenter.'
Αγιος Γόρδιος Σιναράδων - Κέρκυρα: Σούπερ αμμουδιά και σπορτίφ Βορειοευρωπαίοι, Ιταλοί και Αμερικανοί που μοιράζονται ανάμεσα στις καταδύσεις (το Calypso Diving Center οργανώνει εξορμήσεις σε σπηλιές και ναυάγια της δυτικής ακτής) και στο καινούργιο σπορ fly fish που προσφέρει το ξενοδοχείο Pink Palace: μπαίνεις σε μια φουσκωτή βάρκα που την τραβάει ένα σκάφος και κάποια στιγμή αρχίζεις να «πετάς».
Στο εξωτερικό
Le Touquet - Νότια Γαλλία: Καθιερώθηκε ως η απόλυτη σπορτίφ παραλία πριν 180 χρόνια περίπου, με διευθυντή των σπορ το βαρόνο Πιερ ντε Κουμπερτέν παρακαλώ! Το... yachting στην άμμο είναι μια από τις ατραξιόν της παραλίας και πραγματοποιείται με οχήματα που συνδυάζουν ρόδες και πανιά.
Νότια Ακτή - Χαβάη: Ο παράδεισος του Surfing USA με τα διασημότερα και πιο πολυ-κινηματογραφημένα κύματα στον κόσμο.
Bell's Beach - Βικτώρια, Αυστραλία: Oι μεγαλύτεροι αγώνες σερφ στον κόσμο - τεράστιες πλατφόρμες στήνονται πάνω στα βράχια γύρω από την παραλία για να θαυμάσετε τους θεούς του σπορ επί το έργον.
Πόλη και παραλία
Μη σας αποθαρρύνουν οι πολυκατοικίες. Υπάρχουν πόλεις που οι παραλίες τους είναι πεντακάθαρες και όπου το μπάνιο με θέα την παραλιακή λεωφόρο με τους φοίνικες είναι μέρος της όλης καλοκαιρινής κουλτούρας τους. Ρόδος: καρτ ποστάλ από τα '70s με τις πολύχρωμες ομπρέλες, το καζίνο, τα πολυώροφα ξενοδοχεία και το Ενυδρείο στο βάθος. Καλύτερο σημείο για μπάνιο μπροστά από το ξενοδοχείο Mediterranean. Καλαμάτα: Βοτσαλάκι, αλμυρίκια, φοίνικες και Γαλάζια Σημαία στο κέντρο του Μεσσηνιακού Κόλπου. Το καλύτερο σημείο για μπάνιο είναι μπροστά από το ξενοδοχείο Grecotel Philoxenia, ενώ η καρδιά του beach fun χτυπάει στο Βυθό και στο Aqua Deluxe.
Oικογενειακή
Η εικόνα των πιτσιρικιών σας που εκσφενδονίζουν ποσότητες άμμου δεξιά κι αριστερά ή ζητούν παγωτό την πιο απίθανη στιγμή δεν ταιριάζει με το σκηνικό νιρβάνας της αγαπημένης παραλίας στη Γαύδο. Ποιος γυρίζει πίσω αν σας τελειώσει ξαφνικά το παιδικό αντηλιακό προσώπου ή ποιος ακούει την γκρίνια -«μαμά φτάνουμε;»- μέχρι να κατέβετε οικογενειακώς το μονοπατάκι που οδηγεί σε κείνο το φοβερό κολπίσκο στη Φολέγανδρο; Κάντε υπομονή, σε λίγα χρόνια το τέκνο σας θα είναι σε θέση να σας ακολουθήσει στα αγαπημένα σας νησιά της άγονης γραμμής. Μέχρι τότε διαλέξτε μια οικογενειακή παραλία, με ρηχά αμμουδερά νερά, εύκολη πρόσβαση και όλα τα απαραίτητα facilities για να περάσετε εσείς, τα πιτσιρίκια σας αλλά και οι υπόλοιποι λουόμενοι καλύτερα.
Club Med - Γρεγολίμανο: Πανέμορφη παραλία, κοντράστ άμμου-πρασίνου και ο παράδεισος των παιδιών κάθε ηλικίας με όλα τα activities και τα σπορ της γνωστής αλυσίδας.
Κασσάνδρα - Χαλκιδική: Η πιο οικογενειακή «γειτονιά» της Χαλκιδικής με εξοχικά ντόπιων και οργανωμένες αμμουδιές με family προφίλ.
Αχαράβη - Κέρκυρα: Πάνω στην αχανή αμμουδιά της βόρειας Κέρκυρας έχει στηθεί ένα ολόκληρο οικογενειακό θέρετρο με family hotels, ταβέρνες και το water park Hydropolis. Αφάντου - Ρόδος: Τεράστια, δημοφιλής στις οικογένειες αμμουδιά. Θα βρείτε ταβέρνες και ξαπλώστρες. Εναλλακτικά δοκιμάστε τις αμμουδιές Βλυχά και Αγάθη.
Παράλια Μεσσηνίας: Χαρουπιά, Μαυροβούνι, Περούλια, Κυπαρισία, Σάνι είναι μερικές μόνο από τις αχανείς μεσσηνιακές αμμουδιές οι οποίες γεμίζουν κάθε καλοκαίρι με ντόπιες οικογένειες. Αμμόλοφοι, χαρουπιές, μπανανιές, ρηχά νερά, ο πλανώδιος που ψήνει καλαμπόκια και η απαραίτητη καντίνα-ταβέρνα συνθέτουν το ήρεμο επαρχιακό σκηνικό. Για low budget καταστάσεις.
Beach fun
Ξεσάλωμα σε beach bar-υπερπαραγωγές. Μπαίνεις, «χτυπάς» ένα χέννα τατού, βρέχεσαι λίγο στην πισίνα, πίνεις κάτι μέχρι να ανάψει το κέφι και το πάρτυ ξεκινάει.Super Paradise - Μύκονος: Μια από τις πιο διάσημες party-beach στον κόσμο με σκηνές από την παραλία να μεταδίδονται καθημερινά στο ίντερνετ. Το πάρτυ αρχίζει μετά τις 5 και η... χωροταξία έχει ως εξής: δεξιά οι γκέι, αριστερά οι κοσμικοί και στη μέση ο λαός!
Ακτή - Καρτερός, Ηράκλειο Κρήτης: Paint-ball, επιδείξεις freestyle moto cross, guest d.js από το εξωτερικό, βραδινά πάρτυ στο πιο hot all-day beach bar της Κρήτης.
Ακτή Σάντοβα - Καλαμάτα: Δύο beach bars-υπερπαραγωγή (Ακτή & Ακτή Plus), με fun στην πισίνα και σέρβις πάνω στην άμμο, κι ένα πιο κουλαριστό alternative στέκι (Hobo) συνθέτουν το προφίλ της αγαπημένης παραλίας της νεολαίας της Καλαμάτας.
Δασιά - Κέρκυρα: Η ατελείωτη λίστα με τα κοκτέιλ του beach bar Εδέμ φτιάχνει κεφάλι από νωρίς το μεσημέρι, ενώ το βράδυ επικρατεί πανζουρλισμός με την μπάρα να παίρνει κυριολεκτικά φωτιά (μην τρομάξετε, μετά από μερικά δευτερόλεπτα σβήνει!).
Του περιπατητή
Για μερικούς η απλή κατάβαση ενός μονοπατιού μέχρι την παραλία είναι περίπου συνώνυμο της... ορειβασίας. για τους φίλους του trekking όμως μια διαδρομή σε ένα σεληνιακό κυκλαδίτικο τοπίο ή η θέα μιας παραλίας από ψηλά αξίζουν περίπου όσο και η χαρά του μπάνιου.
Μπάλος Γραμβούσας - Κρήτη: 15 χλμ. χωματόδρομος και 2 χλμ. κατηφορικό μονοπάτι με μόνη παρέα τη μυρωδιά του φασκόμηλου σας αποκαλύπτουν μια από τις πιο παράξενες παραλίες της Κρήτης. Τέρμα θεού, στο βόρειο άκρο της χερσονήσου της Γραμβούσας, στο μυχό του ακρωτηρίου Τηγάνι για την ακρίβεια. Τροπικά νερά, ρηχά, αξίζει περισσότερο για τη διαδρομή παρά για κολύμπι.
Λίμνη Κορισσίων - Κέρκυρα: Ένα μονοπατάκι από τη λίμνη των Κορισσίων, το μοναδικό υγρότοπο στο νότο της Κέρκυρας, σας οδηγεί μέσα από ένα πυκνό κεδρόδασος στη δική σας πριβέ παραλία. Προετοιμαστείτε για αρκετό σκαρφάλωμα σε αμμόλοφους.
Φολέγανδρος: Προμηθευτείτε τον ενημερωμένο πεζοπορικό χάρτη και αναζητήστε τις εναλλακτικές παραλίες Βορινά, 'Αγιος Γεώργιος και Σεριφιώτικο.
Του σκαφάτου
Ανεξάρτητα από το αν είσαι φίλος της ιστιοπλοΐας ή της... πετονιάς, η αίσθηση ότι έχεις μια παραλία ολοδική σου ή έστω μαζί με μερικούς ακόμη σκαφάτους είναι μοναδική.
Μαθράκι - Διαπόντια Νησιά: Κοινό μυστικό των σκαφάτων του Ιονίου το εντελώς παρθένο νησάκι προσφέρεται για φεύγα διακοπές. Η ανατολική ακτή μια τεράστια αμμουδιά, η δυτική ο παράδεισος του ψαροντουφεκά.
Παραλία Καλυψούς, Οθωνοί - Διαπόντια Νησιά: Ο μύθος λέει ότι εδώ κρατούσε αιχμάλωτο η Καλυψώ τον Οδυσσέα. Σούπερ τιρκουάζ νερά, ψιλή άμμος και κανένα ίχνος «πολιτισμού».'
Αγιοι Επτά Παίδες - Σαντορίνη: Η όψη της Καλντέρας από τη θάλασσα είναι μοναδική. Ένα νησάκι «καρφωμένο» στο βράχο κοντά στην Αρμένη της Οίας και λίγο μετά δυο μικροί βοτσαλωτοί πριβέ κολπίσκοι με σπηλιές για σκιά, η Μουζακιά και το Μελάνι.
Σκόπελος: Η βόρεια πλευρά μεταξύ Πάνορμου και Έλιου προσφέρεται για ανακαλύψεις με φουσκωτό. Οι ερασιτέχνες ψαράδες θα βαρεθούν να βγάζουν ψάρια.

Δέσποινα Ζευκιλήdzeykili@athinorama.gr
Ετικέτες 1 σχόλια | edit post

TOP 10 ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

1. 05/07 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Στην Πάτμο οι προκομμένοι μάγειροι βάζουν τα δυνατά τους στις κατηγορίες ψάρι, κρέας, λαδερά ή γλυκό. Οι γευσιγνώστες αποφαίνονται, ο καλύτερος κερδίζει το παραδοσιακό τσουκάλι και οι επισκέπτες δωρεάν σπιτικό φαγητό! Το φεστιβάλ είναι ένα ταξίδι γευστικής κουλτούρας σε Πάτμο, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια, Λειψούς και όχι μόνο, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πατμιακά Χρονικά» σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.
2. 05/07 ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ
Γιορτή Ψαριού στη Νάουσα της Πάρου, την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, με special guest τη «γούνα»!
3. 18/07 ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ
Γιορτή Καρπουζιού στην Απολακιά της νότιας Ρόδου, το πρώτο Σάββατο μετά τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας (17 Ιουλίου), με ποικιλία γεύσεων που ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούν το καρπούζι αλλά και αθλήματα, παιχνίδια, χορό.
4. 01/08 ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΡΟΥΤΑΛΙΑΣ
Η παραδοσιακή ομελέτα της Άνδρου τον Αύγουστο, στη Μεσαριά.
5. 01/08 ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ
Γιορτή μελιού στην Αντιμάχεια της Κω. Γίνεται κάθε πρώτο Σαββατόβραδο μετά το Δεκαπενταύγουστο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πανελλαδικά γιορτή για το μέλι! Παραδοσιακή μουσική, χορευτικά και πλήθος από εδέσματα που συνοδεύονται ή έχουν ως βάση τους το μέλι. Στη γιορτή προσφέρονται λουκουμάδες με μέλι, μαέργια με μέλι, γιαούρτι με μέλι, καρύδια με μέλι κ.ά. Επίσης, σε ιδιαίτερο σημείο της εκδήλωσης το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τη λειτουργία ειδικά διαμορφωμένης «ζωντανής κυψέλης».
6. 01/08 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟ «ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ»
Φεστιβάλ το «τράβηγμα της τράτας», στην παραλία της Κεφάλου στην Κω, που συνοδεύεται από φαγοπότι με ούζο.
7. 21/08 ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΚΑΒΙΑΣ
Στην παραλία του Φοίνικα, στη Σύρο, την τρίτη Παρασκευή του Αυγούστου χορός τραγούδια και άφθονη κακαβιά.
8. 23/08 Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ
Κάθε χρόνο γίνεται στη Νάουσα η Κουρσάρικη Νύχτα, όπου οι ντόπιοι νέοι, θέλοντας να ξορκίσουν τις μνήμες των επιδρομών των πειρατών, ντύνονται με παραδοσιακές στολές και, τραγουδώντας και χορεύοντας, αναπαριστούν αυτές τις επιδρομές στο ενετικό λιμανάκι.
9. 12/09 Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ
Στο Παντέλι της Λέρου η γιορτή της τράτας με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και δωρεάν ψάρι και κρασί.
10. 03/09-05/09 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Στην πατρίδα του Τσελεμεντέ, τη Σίφνο, η πλατεία του Αρτεμώνα επί τρεις μέρες μεταμορφώνεται σε υπαίθρια κουζίνα. Τα κυκλαδονήσια που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, που φέτος αναμένονται περισσότερα από δώδεκα, θα στήσουν το καθένα το δικό του περίπτερο και κάθε μισή ώρα θα ετοιμάζεται και μια διαφορετική παραδοσιακή συνταγή
Ετικέτες 0 σχόλια | edit post

ΔΙΑΦΟΡΑ ......ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Top 10 προμήθειες που χρειάζεσαι από το φαρμακείο στις διακοπές.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗ

1. ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ για τον ήλιο.
2. ADVIL για το hangover.
3. ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ για την επόμενη γενιά.
4. FENISTIL για τα τσιμπήματα.
5. ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ για τη δροσιά και το στυλ.
6. BEPANTHOL για να μην καείτε.
7. ΛΙΠΟΖΑΝ-αντηλιακό για να μην ξεραθείς.
8. ZOVIRAX. Ο έρπις θερίζει το καλοκαίρι.
9. ΤΣΙΡΟΤΑ για τις πληγές από τα βράχια.
10. ΒΑΜΜΑ ΙΩΔΙΟΥ για να μη φωνάζει η γιαγιά.
2.7.2009
Top 10 θανατηφόρα ζώα που ίσως συναντήσετε στις διακοπές (εκτός Ελλάδας)

ΑΠΟ ΤΟΝ M. HULOT

1. ΚΟΥΝΟΥΠΙ
Θανατηφόρος πρωταθλητής. Μπορεί να μη σου γεμίζει το μάτι, αλλά είναι υπεύθυνο για περισσότερους από δύο εκατομμύρια θανάτους το χρόνο εξαιτίας των παρασίτων που κουβαλάει (βλέπε ελονοσία).
2. ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΜΠΡΑ
Δεν είναι το πιο δηλητηριώδες φίδι, είναι όμως το πιο θανατηφόρο λόγω του δηλητηρίου που διαθέτει. Πάνω από 50.000 άνθρωποι το χρόνο πεθαίνουν απ' το δάγκωμά της. Και όχι μόνο στην Ασία...
3. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΤΣΟΥΧΤΡΑ
Αυτή που ονομάζουν box jellyfish ή σφήκα της θάλασσας έχει μέγεθος σαλατιέρας και 60 πλοκάμια μήκους μερικών μέτρων, με το καθένα να διαθέτει 5 χιλιάδες «κελιά» με τοξίνη που μπορεί να σκοτώσει 60 ανθρώπους.
4. ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΠΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ
Η μυρωδιά του αίματος τον εξιτάρει, τον πιάνει αμόκ και επιτίθεται σε οτιδήποτε κινείται. Αν λάβετε υπόψη ότι διαθέτει 3 χιλιάδες δόντια, μπορείτε να καταλάβετε τι πιθανότητες έχετε να γλιτώσετε αν πέσετε πάνω του.
5. ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ
Ο τέλειος κυνηγός. Τεράστια «σκυλόδοντα» που μπορούν να θρυμματίσουν και τα πιο σκληρά κόκαλα, ταχύτητα αστραπής (όταν κυνηγάει), νύχια κοφτερά, αν πεινάει κιόλας το μόνο που σας σώζει είναι να μη βρεθείτε στο δρόμο του.
6. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ
Το πιο ισχυρό δάγκωμα στη φύση και ο μεγαλύτερος παράκτιος κίνδυνος της Αυστραλίας. Στέκει ακίνητος για ώρες, μοιάζει με κούτσουρο που επιπλέει και περιμένει περαστικούς. Μετά εκτινάσσεται, αρπάζει το θύμα και το κάνει μια χαψιά. No mercy!
7. ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ
Ο άγριος δεν έχει καμία σχέση με τον Dumbo (άγριος όνομα και πράγμα). Είναι ένα εξαγριωμένο ζώο που ζυγίζει αρκετούς τόνους και δεν το σταματάει τίποτα (κυριολεκτικά). Κάθε χρόνο τουλάχιστον 500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από επίθεση ελεφάντων. Να μη μιλήσουμε για τους χαυλιόδοντες...
8. ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ
Μην σας παραπλανά η χαριτωμένη εμφάνισή της στους ζωολογικούς κήπους. Στη φύση τρώει έναν ολόκληρο θαλάσσιο ελέφαντα για πρωινό. Αν την πετύχετε με τα μικρά της, δεν σας σώζει τίποτα (μπορεί να ξεριζώσει το κεφάλι με ένα απλό χτύπημα του ποδιού της - τα δόντια της είναι άλλη ιστορία...).
9. CAPE BUFFALO
Δεν είναι μόνο το βάρος του (πάνω από ένα τόνο ο καθένας) και τα τεράστια μυτερά κέρατα που τον κάνουν τρομακτικό. Ο αφρικανικός βούβαλος, όταν αισθάνεται ότι απειλείται, καλεί συναγερμό και ολόκληρη η αγέλη κατευθύνεται πάνω στον «εχθρό». Συνήθως, η αγέλη έχει χιλιάδες μέλη...
10. POISON DART
Ένας δηλητηριώδης βάτραχος που σίγουρα δεν προσφέρεται για φιλιά. Το δέρμα της πλάτης του εκκρίνει μια νευροτοξίνη, που υποτίθεται ότι κρατάει μακριά τα αρπακτικά. Η ποσότητα του δηλητηρίου που εκτινάσσει είναι αρκετή για να σκοτώσει 10 ανθρώπους. Με 10 βατράχια μπορείς να προκαλέσεις γενοκτονία.
2.7.2009
Top 10 αξεσουάρ του free camper

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗ

1. ΣΚΗΝΗ
2. SLEEPING-BAG
3. ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
4. ΦΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
5. ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
6. ΦΙΔΑΚΙ ΣΙΤΡΟΝΕΛΑ
7. ΛΟΥΚΕΤΟ
8. CALENDULA
9. ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΣΕΠΗΣ
10. ΚΑΛΤΣΕΣ
Top 10 χαρακτηριστικά ελληνικά σουβενίρ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΡΙΒΟΛΗ

1. ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΟ ΠΡΙΑΠΟΥ.
2. ΤΡΑΠΟΥΛΑ με σκηνές από την αρχαιότητα (εναλλακτικά και με ερωτικές σκηνές από την αρχαιότητα ή ημίγυμνες πόζες σε ελληνικές παραλίες).
3. ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΟΥ (Αφροδίτη/Ποσειδών) αλλά και αντίγραφο μελανόμορφου αγγείου.
4. ΤΣΟΛΙΑΔΑΚΙ / τσαρούχι.
5. ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ / κυκλαδικού σπιτιού (βγαίνει και σε κεράκι).
6. ΚΟΜΠΟΛΟΪ («μη βροντοχτυπάς τις χάντρες»).
7. ΜΑΤΟΧΑΝΤΡΟ (ίβιλ άι).
8. ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ στο αμπαζούρ.
9. ΣΑΝΔΑΛΙΑ.
10. ΒΑΜΒΑΚΕΡΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ με αρχαία ρητά («Νους υγιής εν σώματι υγιεί) καθώς και με κρόσσια (φέτος είναι και στη μόδα).
2.7.2009

Top 10 ελληνικά all time classic καλοκαιρινά τραγούδια

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΡΙΒΟΛΗ

1. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
Μια διαδοχή από αριστουργηματικές εικόνες (από τις πετονιές μες στο πανέρι μέχρι τις φλούδες στο κουζινομάχαιρο και τα πεύκα στο αμπέλι) που αντιπροσωπεύουν απόλυτα το ελληνικό καλοκαίρι
2. ΧΕΙΡΑΨΙΑ, ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ
Εδώ το θέμα δεν είναι το καλοκαίρι αλλά η αναμονή του - τι επιφυλάσσει το καλοκαίρι σε αυτόν που το προηγούμενο καλοκαίρι «αντί φιλιού έδωσε το χέρι»; Οι στίχοι, όπως και όλοι οι στίχοι των Κόρε Ύδρο, είναι δαιμόνιοι.

3. ΑΝΑΜΠΕΛ, ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
Το τραγούδι που συνόδευε την ταινία Κορίτσια στον ήλιο (όπως, εξάλλου, και η κραυγή « Στάσου, 'μύγδαλα») θα μας θυμίζει για πάντα την Αν Λόμπεργκ με μπικίνι στην παραλία.
4. ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Τρυφερότης και μποέμικη ζωή με γυμνή κολύμβηση και καρπούζι για δυο ερωτευμένους πιγκουίνους. Η φράση «θα σε έχω σαν κινέζικη βεντάλια και στο γραφείο δεν θα ξαναπάς» είναι η μοντέρνα βερσιόν της έκφρασης «Θα σε κάνω βασίλισσα».
5. ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ (ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ), ΦΑΤΜΕ
Παρά τις μάλλον χαζοχαρούμενες ομοιοκαταληξίες (νεράκι, φιλάκι, καλοκαιράκι), παραμένει απλό και συγκινητικό.
6. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
Πάθος και προσμονή, αυγουστιάτικο φεγγάρι και η φυλακή του έρωτα. Συνίσταται μόνο για βαριές περιπτώσεις καλοκαιρινού πάθους, αυτές που σε κάνουν να δαγκώνεις, κλαίγοντας, το μαξιλάρι.
7. ΑΝΑΜΝΗΣΙΣ, ΤΟΝΙ ΠΙΝΕΛΙ / OLYMPIANS
Πρόκειται για το τραγούδι που κανείς δεν ξέρει τον επίσημο τίτλο του, αλλά όλοι το ξέρουν με τον πρώτο του στίχο: «Το καλοκαίρι μαζί πηγαίναμε στην αμμουδιά». Ιδανικό soundtrack για πάρτι σε χορταριασμένους κήπους.
8. ΜΙ' ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
Κανένα τραγούδι δεν έπιασε το εφήμερο του καλοκαιρινού έρωτα όπως το «Μι’ αγάπη για το καλοκαίρι». Τίποτα πιο πικρό από το να κρατάς το χέρι κάποιου για «δροσιά», πάντως.
9. ΑΠΟΨΕ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ, ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ
Μιλά για το όνειρο κάθε Αθηναίου - μια αυθόρμητη απόφαση να πάει με την αγάπη του σε κάποια κοντινή παραλία για μπίρες και ερωτική εξομολόγηση.
10. ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ / ΜΕΓΑΛΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΟΣ
Φεγγάρια, χάδια στην άμμο κι η προσμονή ενός χαρούμενου καλοκαιριού.

Top 10 ιστορικά (και cult) κλαμπ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗ

1. LA LUNA, ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
Το πιο διάσημο «αφτεράδικο» του Αιγαίου. Ορδές παραθεριστών περπατάνε κάθε βράδυ στα σκοτάδια για να λικνιστούν στο ντίσκο περιβάλλον του.
2. CAVO PARADISO, ΜΥΚΟΝΟΣ
Το πιο φημισμένο κλαμπ της χώρας. Τα μεγαλύτερα πάρτι των διακοπών γίνονται εκεί, όπως και τα γενέθλια του David Moralles.
3. ENIGMA, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Κλείνει φέτος 30 χρόνια. Το κλασικότερο mainstream στέκι των Φηρών.
4. MIRAMAR, ΝΙΣΥΡΟΣ
Το μοναδικό της περιοχής, μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Ο DJ, αφού παίξει όλα τα ελληνικά και ξένα χιτ της εποχής, βάζει δικές του psychedelic ενορχηστρώσεις και η Νίσυρος γίνεται Goa.
5. ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
Σε πανοραμική θέση στη χώρα. Οι εναλλαγές της μουσικής είναι μοναδικές. R'n'b, νησιώτικα, ροκ και μέταλ μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, οδηγώντας τα πλήθη σ' ένα παραλήρημα.
6. KASHMIR, ΙΚΑΡΙΑ
Πάνω hit-άκια κάτω dub-άκια. Για όλες τις φυλές του νησιού. Μυθική η καντίνα απέναντι από την είσοδό του.
7. PARASOL, ΕΡΕΣΟΣ
Το άντρο της προοδευτικής και εναλλακτικής νεολαίας. Η τελευταία του μέρα κάθε χρόνο αποτελεί σημείο αναφοράς στους απανταχού κλαμπόβιους.
8. Q, ΑΜΟΡΓΟΣ
Δεν υπάρχουν λόγια για το μαγαζί που χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο νησί. Ακόμα και ο Πάρβας πηγαίνει.
9. ETHNIC, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Παραδοσιακά ένα ημι-indie στέκι των Σαλονικιών. Μετράει στη Σιθωνία αρκετά χρόνια ζωής. Τώρα άνοιξε και ένας ανταγωνιστής με το όνομα Goa. Είπατε τίποτα;
10. BAZAAR, ΠΥΡΓΟΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
Ο φάρος της περιοχής. Όταν όλα κλείνουν, αυτό μένει ανοικτό. Ποτά-πύραυλοι και θρυλικές ιστορίες με αρκετό ξύλο.

Top 10 πιο αργά δρομολόγια
(πάνω από 10 ώρες για να φτάσεις στον τελικό προορισμό.)

1. ΡΟΜΙΛΝΤΑ
Από Πειραιά για Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Δονούσα, Αιγιάλη, Κατάπολα.
2. ΡΟΔΑΝΘΗ
Από Πειραιά για Πάρο, Νάξο, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Θήρα, Ανάφη.
3. ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ
Πειραιάς, Πάρος, Νάξος, Άγ. Κήρυκος, Φούρνοι, Βαθύ.
4. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
Νάξος, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δονούσα, Αιγιάλη, Κατάπολα.
5. ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
Σαντορίνη-Πειραιάς (στάσεις σε Ίο, Πάρο, Νάξο).
6. ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Πειραιάς, Χίος, Μυτιλήνη (Λήμνος, Θεσσαλονίκη).
7. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Πάτμος, Λειψοί, Λέρος, Κάλυμνος, Κως, Σύμη, Ρόδος.
8. ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ
Ενδοκυκλαδικές διαδρομέςκαι από Λαύριο για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Μήλο.
9. ΑΡΤΕΜΙΣ
Σύρος, Πάρος, Νάξος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ίος, Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη.
10. ΔΙΑΓΟΡΑΣ
Πειραιάς, Πάρος, Νάξος, Κάλυμνος, Κως, Νίσυρος, Τήλος, Ρόδος, Καστελόριζο.
Ετικέτες 0 σχόλια | edit post

GOLD COAST & SURFERS PARADISE

Venice Italy - Bella Venezia

Ετικέτες , 0 σχόλια | edit post

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟ TOP 10 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τρία ελληνικά νησιά, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Σαντορίνη συγκαταλέγονται στα 10 κορυφαία νησιά στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη ιστοσελίδα σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr. Ειδικότερα σύμφωνα με την ιστοσελίδα στα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:

Ρόδος:

Το νησί της Ρόδου, το οποίο ανήκει στα Δωδεκάνησα, έχει όλα όσα χρειάζεται για να το χαρακτηρίσει κανείς ειδυλλιακό. Όσοι επισκέπτες επιθυμούν να πραγματοποιήσουν διακοπές ξεκούρασης και χαλάρωσης, θα πρέπει να οπωσδήποτε να επισκεφθούν τις εξωτικές παραλίες της Καλλιθέας. Η Ρόδος προσφέρει καταπληκτικές παραλίες αλλά και έναν ακόμα πιο όμορφο υποβρύχιο κόσμο, ο οποίος είναι ιδιαίτερος γνωστός στους κύκλους των καταδυτών.

Ένα πολύ γνωστό αξιοθέατο της Ρόδου είναι οι Πεταλούδες: μια προστατευμένη περιοχή, γνωστή ως η κοιλάδα με τις Πεταλούδες, την οποία επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι αμέτρητες πεταλούδες. Η πόλη της Ρόδου είναι ένα από τα μέρη που κάθε επισκέπτης του νησιού αξίζει να δει: Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η Οδός Ιπποτών καθώς και η Μεσαιωνική πόλη αποτελούν ξεχωριστά στολίδια του νησιού.


Κέρκυρα:

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά νησιά, το οποίο χαρακτηρίστηκε και ως παράδεισος από τον ποιητή Όμηρο. Εξαιτίας της πλούσιας βλάστησής της είναι και γνωστή ως «το πράσινο νησί». Το νοτιότερο τμήμα της είναι στολισμένο από ελαιώνες οι οποίοι φτάνουν μέχρι και τα 20 μέτρα.

Η Κέρκυρα προσφέρει όλων των ειδών παραλίες και για όλες τις προτιμήσεις. Μια από τις πιο όμορφες και εξωτικές παραλίες είναι αυτή δίπλα από τη λίμνη Κορησσία, στο βορειο-δυτικό μέρος του νησιού. Κόσμημα του νησιού αποτελεί η πρωτεύουσα του, της οποία η αρχιτεκτονική είναι σε βενετσιάνικο ρυθμό. Στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας οι ειδυλλιακοί θαλάσσιοι κόλποι καθώς και η Ιερά Μονή αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.


Σαντορίνη:

Στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης, το οποίο είναι αποτέλεσμα ηφαιστιακών εκρήξεων, έχουν δημιουργηθεί θεαματικά τοπία. Χαρακτηριστικό του κυκλαδίτικου νησιού της Σαντορίνης είναι τα λευκά σπίτια με τα μπλέ παράθυρα, χτισμένα σε απόκρημνες πλαγιές .

Ένα από τα πιο θεαματικά αξιοθέατα είναι το κοιμώμενο ηφαίστειο και οι ανασκαφές των ερειπίων στην παλαιά Καμμένη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την αρχαία ελληνική ιστορία. Οι παραθεριστές έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν ανάμεσα στους ανενεργούς κρατήρες και να απολαύσουν τη θέα άλλων κυκλαδίτικών νησιών. Το μαγευτικό αυτό τοπίο κάνει τη Σαντορίνη νούμερο ένα προορισμό για ζευγάρια.


Μαγιόρκα:

Η Μαγιόρκα ανήκει στις Βαλεαρίδες Νήσους και είναι το πιο διάσημο νησί της Ευρώπης. Το νησί και ιδιαίτερα οι περιοχές Playa de Palma και El Arenal είναι γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή που διαθέτει καθώς και για τα πολυάριθμα clubs και bars. Η Μαγιόρκα είναι επίσης δημοφιλής για τους υπέροχους τιρκουάζ κόλπους της, τις παρθένες αμμώδεις παραλίες της και τα ιστορικά κτίριά της, όπως για παράδειγμα το Cathedral La Seu και το Palacio Real de la Almudaina στην Palma.

Οι επισκέπτες για να καταλάβουν καλύτερα τη μαγεία του νησιού θα πρέπει να τολμήσουν να γνωρίσουν κάθε γωνιά του. Τα ειδυλλιακά χωριουδάκια, οι τοπικές αγορές και η παραδοσιακή ζωή της Μαγιόρκα περιμένουν τους τουρίστες.

Γκραν Κανάρια:

Το ισπανικό νησί Γκραν Κανάρια είναι γνωστό ακόμα και ως Μικρή Ήπειρος λόγω των μεγάλων κλιματικών αλλαγών του. Βρίσκεται 125 μίλια μακριά από τις ακτές της δυτικής Αφρικής. Στο νότιο μέρος του νησιού το κλίμα είναι τροπικό και ξηρό, ενώ το βόρειο τμήμα του νησιού έχει κλιμα υποτροπικό. Το βουνό Pozo de las Nieves στο κέντρο του νησιού, το οποίο βρίσκεται στα 2.000 μέτρα, αποτελεί πόλο έλξης για λάτρεις της πεζοπορίας από όλο τον κόσμο.

Ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα του νησιού είναι η παραλία Dune κοντα στην πόλη Maspalomas, μια πόλη στο νότιο μέρος του νησιού. Όσοι αγαπούν την τέχνη, θα πρέπει να επισκεφθούν την πρωτεύουσα Las Palmas στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου μπορούν να απολαύσουν καταπληκτικά κτίρια,όπως το Cathedral Santa Ana. Ένα ακόμα highlight είναι το φρούριο Castillo de la Luz, το οποίο χρησιμοποιείται κατά την παρούσα περίοδο ως μουσείο.

Τενερίφη:

Η Τενερίφη είναι το μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων. Οι επισκέπτες του θα ανακαλύψουν τεράστιες εναλλαγές στα τοπία του: ένα από τα πιο ιδαίτερα αξιοθέατα της Τενερίφης είναι οι απότομες βουνοπλαγίες της και τα υπέροχα πευκοδάση της που προσελκύουν αμέτρητους φυσιολάτρες από όλο τον κόσμο. Από το βουνό Pico del Teide, το οποίο δεσπόζει στα 3718 μέτρα, μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν τους ανενεργούς, επιβλητικούς κρατήρες του νησιού.

Η Τενερίφη είναι πολύ γνωστή και για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα της. Μην παραλείψετε λοιπόν να επισκεφθείτε το μοναδικό πάρκο της "Loro Parque".

Ίμπιζα:

Το νησί Ίμπιζα είναι γνωστός προορισμός ιδιαίτερα για νεαρούς ταξιδιώτες μιας και θεωρείται παγκοσμίως το νούμερο ένα hotspot της ηλεκτρονική μουσικής σκηνής . Σε clubs όπως το Pacha, το Space ή το Amnesia, διάσημοι DJs παγκοσμίου φήμης δημιουργούν μια άλλη διάσταση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Ίμπιζα φιλοξενεί το μεγαλυτερο club του κόσμου: το Privilege μπορεί να στεγάσει 10.000 κόσμο . Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα μικρά, στενά δρομάκια, να περιηγηθούν στα άφθονα ιδανικά σημεία της πόλης και να απολαύσουν την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του νησιού. Το νησί προσφέρεται και για αυτούς που αναζητούν ρομαντικές διακοπές: μπορεί κανείς να θαυμάσει υπέροχα ηλιοβασιλέματα από το Es Vedrà.

Φουερτεβεντούρα:

Η Φουερτεβεντούρα είναι γνωστή για τους δυνατούς ανέμους της και γι’ αυτό αποτελεί ένα παράδεισο για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Στο ηφαιστιογενές αυτό νησί οι surfers και οι windsurfers μπορούν να βρουν ό,τι επιθυμεί η καρδιά τους. Το νησί βρίσκεται περίπου 70 μίλια μακριά από τις ακτές του Μαρόκο και αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού τόσο για τις υπέροχες λευκές παραλίες του, όσο και για τις μαύρες ηφαιστειογενείς εκτάσεις του.

Το τουριστικό hotspot είναι το Costa Calma, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού: εκεί οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν βόλτες στις παραλίες κατα μήκος της περίπου 20 μιλίων χερσονήσου.

Λανζαρότε:

Με την πρώτη ματιά η Λανζαρότε φαντάζει να έχει ένα φτωχό τοπίο, το οποίο έχει διαμορφωθεί με τον καιρό μέσα από τις ηφαιστιακές εκρήξεις. Οι επισκέπτες, οι οποίοι εξευρενούν πιο πολύ, ανακαλύπτουν καταπληκτικά αξιοθέατα. Στο εθνικό πάρκο Timanfaya οι ταξιδιώτες μπορούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες και οι εικόνες εκεί θυμίζουν την ηφαιστιακή καταγωγή του νησιού: στο εστιατόριο El Diablo, το οποίο βρίσκεται μέσα στο εθνικό πάρκο, το φαγητό μαγειρεύεται πάνω σε λάβα.

Η Λανζαρότε είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων και προστατεύεται από την UNESCO ως καταφύγιο της βιόσφαιρας.

Μενόρκα:

Η Μενόρκα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων Νήσων. Εκτός από τις συνηθισμένες ανέσεις που προσφέρει στους παραθεριστές το νησί είναι ιδιαίτερα γνωστό και για την ύπαρξη μεγαλιθικών μνημείων: τα αρχαία ερείπια και τα πολυάριθμα μέρη ανασκαφών αποτελούν ιδανικό προορισμό για τους εκδρομείς.

Οι επισκέπτες αξίζει να επισκεφτούν το όμορφο λιμάνι Fornells στο βόρειο τμήμα του νησιού και να δοκιμάσουν παραδοσιακούς ψαρομεζέδες στα εστιατόρια της περιοχής. Το βουνό Toro αποτελεί το υψηλότερο σημείο του νησιού στα 357 μέτρα. Από εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει μια φανταστική θέα όλου του νησιού.

Κείμενο: Αλέκος Λιδωρίκης
Ετικέτες 0 σχόλια | edit post

ΕΡΕΣΣΟΣ


Μην γελαστει αντρας και κανει καμακι στην ερεσσο,σιγουρα θα φαει τσοκαροστο κεφαλι.

Γνωστο το μερος για τις λεσβιες που το επισκεπτονται και τα φεστιβαλ που πραγματοποιουνται εκει,διασημο το μερος παγκοσμιως.

Γυναικες να περπατουν χερακι χερακι να φιλιουνται να αγκαλιαζονται,παιχνιδια στην παραλια ο επισκεπτης πρεπει να ειναι προετοιμασμενος για τετοιου ειδους σκηνες.

Θυμαμαι ειχαμε παει για φαγητο σε ενα πολυ ομορφο εστιατοριο και ετσιοπως το βλεπαμε απο μακρια στα τραπεζια καθοντουσαν μονο δυαδες,ε λεμεζευγαρακια θα ειναι,ηταν και ρομαντικο το μαγαζι με χαμηλο φωτισμο,ε ημασταν και μεις ζευγαρακι αντε να κατσουμε εκει.Σε καποια φαση πουτρως πινεις το κρασακι σου χαλαρωνεις ριχνεις και καμια ματια στα γυρω τραπεζια.Διαπιστωσα οτι το μονο αντρογυνο ημασταν εμεις,ολα τα τραπεζιαηταν γεματο ζευγαρακια απο γυναικες.

Τωρα θα μου πεις και τι το κακο υπαρχει σ αυτο?εμενα προσωπικα δεν με ενοχλουσε το γεγονος,ο καθε ανθρωπος κανει τις επιλογες του,αλλα επειδητο πραγμα ειναι λιγο φορα πατριδα,μια οικογενεια με μικρα παιδια ισωςδυσανασχετουσε.

Οι ντοπιοι βεβαια δεν θελουν το χωριο τους να ειναι γνωστο μονο γιαυτο τον λογο αλλα καλως ή κακως εχει συνδεθει το ονομα του χωριου με την ελευθερια που προσφερει σε τετοιου ειδους καταστασεις.

Να υπενθυμισω οτι στην σκαλα ερεσσου υπαρχει μια απο τις πιο ομορφεςπαραλιες του νησιου και απο τις ελαχιστες με αμμουδια.
Ετικέτες 0 σχόλια | edit post

ΘΑΣΟΣ

Στην θάσο είχα κανει μια απο τις πρωτες εκδρομες μου σαν εφηβος,καλοκαιρι του 91 ηταν θυμαμαι οταν ξεκινησαμε τεσερεις φιλοι με τα παπακια μας απο αλεξ/πολη για καβαλα οπου και πήραμε το πλοιο για το νησι...αξεχαστα χρόνια.
Φετος 17 χρονια μετα αξιωθηκα να ξαναπαω,ειναι απο τα μερη που λες "ελα μωρε στην θασο θα παω που ειναι διπλα μου?".Και οπως αποδειχτηκε τελικα εκανα μεγαλο λαθος που δεν πηγαινα τοσα χρονια.
Η προσβαση πλεον για τους κατοικους τις θεσ/νικης ειναι πανευκολη και πολυ γρηγορη.Με ολοκρηρωμενη την εγνατια οδο εδω και λιγες μερες θα ειναι ακομα πιο κοντινη η αποσταση.
Το πλοιο κατα την γνωμη μου συμφερει να το παρεις απο κεραμωτη που η αποσταση ειναι περιπου 30 λεπτα και οχι απο καβαλα.Δρομολογια ειχε καθε μιση ωρα οποτε δεν περιμενες σχεδον καθόλου στο λιμανι τις κεραμωτής.
Το κοστος ειναι πολυ μικρο,7 ευρω το ατομο 4 ο σπορος και 23 το αυτοκινητο.
Το ταξιδι ειναι πολυ ευχαριστο,ενω το πλοιο σε ολη την διαρκεια το συντροφευουν γλαροι που πετουν σε πολυ κοντινη αποσταση.Χωρις να το καταλαβουμε λοιπον φτασαμε στο λιμανι του νησιου.Ο λιμενας ειναι η πρωτευουσα του νησιου,ηπιαμε ενα καφεδακι στην παραλια,περπατησαμε λιγο ατα στενα δρομακια και πηραμε τον δρομο για το ξενοδοχειο.
Εμεις μεναμε στο νοτιο μερος του νησιου,πολυ κοντα στον ποτο.Η διαδρομη ειναι καταπληκτικη,θεωρω οτι η θασος ειναι ενα απο πιο πρασινα νησια μας παροτι ενα μεγαλο μερος ειχε καει πριν απο χρονια, η μητερα φυση εκανε το θαυμα της.
Το ξενοδοχειο δεν ελεγε και παρα πολλα,αλλα δεν μας ενδιεφερε και τοσο πολυ.Η τιμη 50 ευρω την μερα ικανοποιητικη αν και η παραλια που διαφημιζε ο ξενοδοχος οτι ειναι 200 μετρα ηταν πολυυυυ πιο μακρια,anyway.
Σε αποσταση 4-5 χιλιομετρα απο το ξενοδοχειο ηταν ο ποτος,το πιο τουριστικο πλεον μερος του νησιου με μια πολυ ομορφη παραλια,καφετεριες,ταβερνες και πολλα πολλα μαγαζια.
10 λεπτα απο τον ποτο βρισκονται τα λιμεναρια το δευτερο μεγαλυτερο χωριο μετα τον λιμενα αλλα πολυ πιο ομορφο.
Οι αποστασεις στο νησι ειναι πολυ μικρες,αν θελεις γυρνας ολο το νησι σε λιγοτερο απο δυο ωρες ενω το οδικο δικτυο ειναι αρκετα καλο.
Ο ποτος λοιπον μαζι με τα λιμεναρια και την σκαλα παναγιας ειναι τα ποιο ωραια παραθαλλασια χωρια του νησιου,ενω η σκαλα πρινου δεν με ενθουσιασε τοσο.
Για τις παραλιες τι να πω,η μια καλυτερη απο την αλλη,χωρις υπερβολες δεν υστερουν σε τιποτα απο παραλιες πολυ πιο διαφημισμενων νησιων.Εμεις μεναμε πολυ κοντα στην παραλια ψιλη αμμος,απο τις ποιο ομορφες του νησιου.Η πιο γνωστη ειναι η χρυση αμμουδια που βρισκεται κοντα στην σκαλα ποταμιας και σκαλα παναγιας,ειναι περιπου 1χλμ και πραγκματικα αξιζει την ονομασια που εχει.
Λιγο μετα τα κοινυρα βρισκεται η παραλια paradise.Πραγμαικος παραδεισος καταγαλανα νερα ,ψιλλη αμμος ενω τα δεντρα φτανουν μεχρι την παραλια.Οργανωμενη οπως και οι υπολοιπες βεβαια,ενω ειναι η μοναδικη που επιτρεπεται ο γυμνισμος,οτι καλυτερο μιας και εισαι στον παραδεισο.
Αυτη που μου αρεσε πιο πολυ ειναι της αλυκης,σκετη μαγεια,επισης πολυ ομορφες η παραλια στο πευκαρι και η παραλια της παχυς.
Σχεδο ολες οι παραλιες ειναι ρηχες και ιδανικες για παιδια,ενω αυτο που τις κανει και ξεχωριζουν ειναι ο συνδυασμος του γαλανου τις θαλαλσας με το πρασινο.
Tα ορεινα χωρια του νησιου ειναι επισης πολυ ομορφα.Το πιο γνωστο και και το πιο ειναι ο θεολογος με πολλα αρχοντικα παραδοσιακα σπιτια και γραφικες λατειες.Αγορασαμε μελι και γλυκα του κουταλιου που ειναι απο τα παραδοσιακα προιοντα του νησιου,ενω η μυρωδια απο το κατσικακι στην σουβλα μας εσπασε την μυτη και φυσικα το γευτηκαμε.
Εκτος τον θεολογο που βρισκεις οτιδηποτε εχει σχεση με σουβλες και ειναι ολα υπεροχα καλο φαγητο ειχε παντου,εμεις προτιμουσαμε τις ψαροταβερνες στον ποτο και στα λιμεναρια.
Αξιζει επισης να επισκεφτεις την Εκλησια της Παναγίας που ειναι πραγματικα εντυπωσιακη ,την Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ με την καταπληκτικη θεα,τον αρχαιο οικισμο της αλυκής.
Την εποχη που πηγαμε(τελη ιουνιου)ειχε αρκετο κοσμο το νησι αλλα οχι σε υπερβολικο βαθμο οπως τον αυγουστο.Οι ξενοι ηταν κυριως απο σερβια και ρουμανια ενω ειχε και αρκετους αγγλους και γερμανους.
Απο νυχτερινη ζωη δεν ξερω και παρα πολλα να σας πω μιας και ειχαμε τον μπομπιρα μαζι,παντως γενικα ειναι ηρεμα τα πραγματα ιδανικο μερος για οικογενειακες και ησυχες διακοπες.
Η θασος ειναι ενα νησι που σου κρυβει εκπληξεις καθε τις σημειο και μια ξεχωριστη ομορφια.
Εμεις κατσαμε μια βδομαδα στο νησι και δεν νοιωσαμε ουτε μια στιγμη οτι βαρεθηκαμε.Σιγουρα δεν θα κανω τοσα χρονια να ξαναπαω μιας και μπορεις ανετα να πας εστω και για ενα σ/κ.

ΛΕΣΒΟΣ

Λέσβος
Ειναι η δευτερη φορα που επισκέφτηκα τη Λέσβο ,είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί τις ώρας,δεν είναι από τα διαφημισμένα νησιά αλλά δεν υστερεί σε τιποτα από τα υπόλοιπα.
Πολλοί το χαρακτηρίζουν νησί των ποιήσης τις ζωγραφικής και των τεχνών μιας και εδώ έζησε η Σαπφώ, ο Θεόφιλος και έχουν αφήσει το στίγμα τους ο Ελύτης ο Μυριβήλης ο Αίσωπος και πολλοι άλλοι.
Πρωτεύουσα του νήσιου ειναι η Μυτιλήνη όπου βρίσκεται το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Πολύ όμορφη πόλη με πολλά αρχοντικά χτιζμένη αμφιθεατρικά, πλούσια αγορά οπού μπορείς να βρείς τα πάντα και έντονη νυχτερινή ζωη.
Το πιο τουριστικό μέρος του νησιού στο οποιο και έμεινα είναι η Μήθυμνα(Μόλυβος) 65 χλμ από το αεροδρόμιο, βόρεια του νησιού,ένα πανέμορφο χωριο χτισμενο αμφιθεατρικο με το επιβλητικο κάστρο στην κορυφή και ένα πανέμορφο λιμάνι. Από τα αγαπημένα μου μέρη που οποιος το επισκφτεί σίγουρα θα εθουσιαστεί.
Στο μόλυβο μπορείς να βρείς τα πάντα έχει πολλες ταβερνες,bars,καφέ,clubs με live μουσική και σίγουρα δύσκολα θα βαρεθεί καποιος. Η παραλία του χωριού όμορφη με βότσαλα αλλά πεντακάθαρη οπώς και σχεδόν όλες οι παραλίες του νησιού.
Πολύ κοντά στον μόλυβο βρίσκεται η Πέτρα,ένα μικρό τουριστικό χωριό με όμορφη παραλία. Οπωσδήποτε πρέπει να ανέβει καποιος στην εκλησιά Της Παναγίας που βρίσκεται πάνω στο βράχο,είναι λιγο κουραστικό μιας και πρέπει να ανέβεις πανώ απο 100 σκαλοπάτια αλλά αξίζει τον κόπο,η θέα μοναδική.Ο επισκέπτης της Λέσβου πρέπει oωσδήποτε να επισκέφτει:
Την σκάλα συκαμιάς με το γραφικό λιμανάκι και τις καταπληκτικές ταβέρνες με το φρέσκο ψάρι.
Την Ερεσσό πατρίδα τις σαπφούς με μια από τις ωραιοτερες παραλίες του νησιού
Το απολιθωμένο Δάσος στο Σίγρι(δεν με ενθουσίασε αλλά από περιεργεια πρέπει να πας)
Την Αγιάσσο,ενα πολύ γραφικό ορεινό χωριό με πανεμορφά σπίτια. Πάρτε ενα καφεδάκι σε ένα απο τα παραδοσιακά καφενεία και περπατήστε στα στενά δρομάκια του χωριού
Τα μοναστήρια Του Ταξιάρχη και Του Αγ Ραφαηλ
Τα ιαματικά λουτρά της θέρμης κοντά στην μυτιλήνη και τον κόλπο τις Γέρας
Το πλωμάρι, πασιγνωστό για τους φιλους του ούζου!
Παραλίες
Σίγουρα χαλκιδική δεν είναι αλλά αλλά εχεί κάποιες πολύ ωραίες παραλίες.Εγώ ξεχωρισα τις ερεσσού αποό τις λιγες παραλιες με αμμουδιάτων βατερών επισης αμμουδια,μεγάλη παραλία αλλά το χωριό δεν λεει και πολλά αν καποιος θέλει να το επιλέξει για τοπο διαμονής.Παραλία εφταλού η οποία ειναι με βότσαλο,κρυσταλινα νερά αλλά και τα πιο κρυά του νησιού(μπρρρ)Η παραλία τσόνια στον δρόμο από συκαμιά για μανταμάδοΤην παραλιά του Αγ Ερμογένη στην μυτιλήνη μετα το αεροδρόμιοτην παραλία του Αγ ισιδωρου στο πλωμάρι, φανταστική.
Το φαγητό όπου και να πήγα ηταν πολύ καλό. Ξεχώρισα τα ταβερνάκια στον λιμανάκι τις συκαμιάς,τις ταβέρνες στο βαφιό στο δρόμο από μήθυμνα για μανταμάδο με παραδοσιακή κουζίνα(δοκιμάστε κολοκυθολουλουδα) τη μια και μοναδικη ταβέρνα στο πετρί με το πιο όμορφο μπαλκονι του νησιού, τη ταβέρνα fantastico στο hotel eftalou με τις υπέροχες σουβλες.
Θέλει οπωσδήποτε αυτοκίνητο για να γυρίσεις το νησί αν και το οδικό δικτυο εχει τα χάλια του και θέλει προσοχή.
Οι εντυπωσεις μου ειναι εξαιρετικές από το νησί και τους ανθρώπους,δεν το συνιστώ για οσους διαποπές σημαίνει ξένύχτι και διασκέδαση.
Δεν φεύγεις από το νησί αν δεν αγορασεις ουζο, σαρδελες καλλονης, λαδοτύρι και μυγδαλωτα.

FUERTEVENTURA


Γνωριζοντας οτι μας περιμενε ενα δυσκολο καλοκαιρι ειχαμε αποφασισει να επιλεξουμε ενα προορισμο που θα μας προσφερει ξεκουραση,ηρεμια,καλο καιρο και κυριως πολλες πολλες βουτιες.Αρχισαμε λοιπον το ψαξιμο για το που τελικα θα καταληξουμε.Η εποχη που θα αξιδευαμε ηταν τελη απριλιου με αρχες μαιου.Αφου αποκλεισαμε την κυπρο που δεν με ενθουσιαζει ουτε εμενα ουτε την γυναικα μου,την ταυλανδη που θελω παρα πολυ να παω αλλα θελω να αφιερωσω περισοτερες μερες,το ταξιδι ονειρο λογω χρηματων,καταληξαμε να παμε στα καναρια νησια μετα απο προτροπη μιας φιλης αγγλιδας ξεναγου η οποια μας ειπε πολυ καλακευτικα λογια.Η fuerteventura ξεραμε οτι δεν ειναι το ποιο διμοφιλες νησι του συμπλεγματος αλλα ειχαμε μαθει οτι εχει τις ποιο ομορφες παραλιες.Καπως ετσι λοιπον πηραμε την αποφαση και κλεισαμε εισητηρια,ξενοδοχειο και 30 απριλιου αναχωρησαμε απο θεσ/νικη και μεσω φρανκφουρτης μετα απο 5 ωρες περιπου φτασαμε στο αεροδρομιο του νησιου.Η πρωτη εντυπωση απο το αεροδρομιο ηταν εξαιρετικη,πολυ μεγαλο για τα δεδομενα ενος μικρου νησιου με πολλες πτησεις απο αγγλια και γερμανια και 70(μετρημενα απο περιεργεια) τουριστικα λεοφωρεια στο παρκινγκ.Εμεις αφου πηραμε τις αποσκευες μας πηγαμε στην πιατσα για να παρουμε ταξι,ολα ηταν ασπρου χρωματος,πεντακαθαρα,οι οδηγοι ομοιομορφα ντυμενοι ενω ενας τιμοκαταλογος σε ενημερωνε ποσο θα πρηρωσεις αναλογα με τον προορισμο σου.Το αεροδρομιο ειναι στο κεντρο του νησιου 7χλμ απο την πρωτευουσα και 30 απο το corralejo που βρισκεται στο βορειο ακρο του νησιου.Στην διαδρομη λοιπον για το corralejo ομολογω οτι νοιωσαμε μια απογοητευση για αυτο που βλεπαμε,ξερο τοπιο παντου περιεργα μικρα σπιτακια που ηταν σαν κουτακια και κανα φοινικας εδω και εκει.Κοιταζομασταν και γελουσαμε με την γυναικα μου αλλα λεμε ας μην βγαζουμε γρηγορα συμπερασματα.Οσο πλησιαζαμε στον τελικο μας προορισμο το σκηνικο αλαξε και απο το ξερο τοπιο περασαμε σε μια ερημο απο ψιλη χρυση αμμο που δημιουργουσε μικρους μικρους αμμολοφους οι οποιοι κατεληγαν μεχρι την θαλασσα ενω ο αερας εσερνε την αμμο στο οδοστρωμα και καλυπτε το δρομο.Το ολο σκηνικο μας ενθουσιασε και μας αναπτερωσε το ηθικο!.Μετα απο 30 λεπτα καταληξαμε στο ξενοδοχειο που ηταν σε πολυ κεντρικο σημειο του corralejo.To ξενοδοχειο μας αφησε εξαιρετικες εντυπωσεις,το δωματιο ηταν μια μικρη σουιτα στην τιμη των 80euro και με δυο γευματα,ενω χαρη στον καλο μας πρακτορα που μας δηλωσε νιοπαντρους ειχαμε και καποια αλλα προνομοια(δωρεαν μασαζ,πρωινο στο κρεβατι,σαμπανιες,κλπ).Μολις τακτοποιηθηκαμε κατεβηκαμε απο το δωματιο για μια πρωτη μικρη βολτα,Το corralejo ειναι το ποιο τουριστικο μερος του νησιου με παρα πολλα ξενοδοχεια, ενοικιαζομενα σπιτια,εμπορικα καταστηματα,εστιατορια ενω φοινικες και ολων των ειδων κακτοι υπαρχουν παντου δημιουργοντας μια πολυ ομορφη εικονα.Η κουραση ομως μας οδηγησε πισω στο ξενοδοχειο οπου μετα απο ενα πλουσιο γευμα και κανα δυο ποτακια πεσαμε για υπνο.

Tην επομενη μερα ξυπνησαμε ξεκουραστοι και γεματοι διαθεση,ανοιγουμε τις κουρτινες, και τι να δουμε?συνεφια,ψιλοβροχο και ενας διαολεμενος αερας να φυσαει σαν τρελος.Αφου επεσαν τα αναλογα καντιλια κατεβηκαμε για πρωινο και αποφασισαμε να μην αφησουμε την μερα να περασει ετσι.Νοικιασαμε ενα αυτοκινητο σε πολυ ικονοποιητικη τιμη (6μερες-200euro) και ξεκινησαμε την βολτα μας.Αποφασισαμε να παμε προς το νοτιο μερος του νησιου που μαζι με το βορειο ειναι τα πιο τουριστικα μερη του νησιου.Ο δρομος πολυ καλος οπως και η σημανση που σε κατευθηνει ανετα στον προορισμο σου.Στο δρομο συναντησαμε πολλα και ομορφα τουριστικα συγκροτηματα οπως και εμπορικα κεντρα.Εμεις σταματασημε στην περιοχη la lajita.Εκει υπηρχε ενα διαμορφωνεμος πολυ ομορφος χωρος με εξωτικα πουλια, κηπους απο διαφορα φυτα ,κακτους,φοινικες, και καμηλες με τις οποιες μπορουσες να κανεις βολτα.Αφου καναμε και εμεις μια ομορφη βολταμε τα συμπαθη αυτα ζωα και ενω ειχε σκασει μυτη και ο ηλιος αποφασισαμε να παμε σε καποια παραλια.Eτσι λοιπον πηραμε τον δρομο για την παραλια sotavento μιας απο τις πιο διασημες παραλιες του νησιου.Δυστυχως ομως ενω η παραλια ηταν πολυ ομορφη ο δυνατος αερεας δεν σου επετρεπε ουτε να κολυμπησεις ουτε καν να ξαπλωσεις στην παραλια. Απογοητευμενοι μπαινουμε στο αυτοκινητο και συνεχιζουμε τον δρομο μας.Επομενη σταση morro jable ,βρισκεται στο νοτιοτερο ακρο του νησιου,πολυ ομορφο χωριο αμφιθεατρικα χτισμενο,πραγμα που βοηθουσε και στο κοψιμο του αερα.Παρκαρουμε,παιρνουμε τα πραγματα μας και βουρ στην παραλια.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια ηρεμη θαλασσα ξεπροβαλει μπροστα μας με παρα πολυ κοσμο ,στην πλειοψηφια ντοπιοι και καταγαλανα νερα.Πανω απο την παραλια υπηρχε ενα πεζοδρομος γεματο ταβερνες και εστιατορια.Η ωρα τις πρωτης βουτιας εχει ερθει λοιπον,το νερο πεντακαθαρο αλλα λιγο κρυο,ο ηλιος καυτος αν και η θερμοκρασια εδειχνε 28 βαθμους.Εκει λοιπον που ημασταν ξαπλωμενοι στην παραλια και εγω χαζευα το απεραντο γαλαζιο που υπηρχε μπροστα μου το βλεμμα μου καρφωνεται σε ενα ζευγαρακι που περπατουσε κατα μηκος τις παραλιας,οταν φτασαν στο ενα μετρο απο εμας η κοπελα που προφανως ζεσταθηκε με μια κινηση βγαζει το φορεμα τις και μενει ολογυμνη!δεν φορουσε τιποτα απο κατω! και ολα αυτα σε μια παραλια που ηταν μεσα σε κατοικημενη περιοχη ειχα μεινει με ανοιχτο το στομα που την εβλεπα(υπο το αγριο βλεμμα της γυναικας μου) αταραχη να περπατα μεσα στον κοσμο.Γενικα οι γυναικιες παρουσιες στην παραλια αν και κατα πλειοψηφια ηταν ντοπιες ισπανιδες ειχαν ενα αρκετα προκλητικο "ντυσιμο".Το εκρηκτικο ταπεραμεντο των ισπανιδων?Ισως θα μου πειτε.Μετα απο αυτο το ευχαριστο(για τον αντρικο πλυθυσμο συμβαν)και ενω ειχε παει σχεδον απογευμα,ανεβαινουμε σε μια ταβερνα για φαγητο και υστερα παιρνουμε τον δρομο τις επιστροφης για το ξενοδοχειο.


Την επομενη μερα το σκηνικο του καιρο ηταν σαφως καλυτερο αλλα ο αερας συνεχισε να μας συντροφευει οπως και σχεδον ολες τις μερες που μειναμε στο νησι.Επιλεξαμε να παμε στην παραλια του corralejo οπου η θαλασσα ηταν ηρεμη και απολαυσαμε εκει το μπανιο μας.Αφου ψηθηκαμε λιγες ωρες ανεβηκαμε προς το κεντρο του χωριο και καναμε μια βολτα στην αγορα.Μας εκαναν εντυπωση οι πολυ φτηνες τιμες που ειχαν σε ορισμενα ειδη.Εμεις τιμησαμε τα αρωματα που ορισμενα ηταν σχεδον στην μιση τιμη απο την ελλαδα.Οι αγγλοι αγοραζαν αμετρητες κουτες απο τσιγαρα (υπηρχαν τσιγαρα με 4ευρο η κουτα, αλλα αγνωστες μαρκες) και ποτα.Εγω πηρα πουρα τα οποια επισης ηταν σε πολυ φτηνη τιμη.Πολοι κινεζοι πολουσαν καθε λογης σαβουρα ενω αμετρητα μαγαζια με σουβενιρ,ρουχα και κοσμηματα συνεθεταν το σκηνικο.Αφου λοιπον καναμε κατι ψωνια καταληξαμε σε μια πολυ ομορφη γραφικη πλατεια με ταβερνες,καθησαμε σε μια και απολαυσαμε φρεσκοτατα θαλασσινα σε λογικες τιμες μπορω να πω(60 ευρο 2 ατομα).Λιγη ξεκουραση για την συνεχεια και το απογευμα καναμε μια βουτια και στην πισινα του ξενοδοχειου.Η πλειοψηφεια των πελατων του ηταν μεσης ηλικιας,αρκετες οικογενειες και λιγοτερα τα νεαρα ζευγαρια.Γενικα το νησι δεν προσελκυει νεαροκοσμο απο οτι καταλαβαμε,ισως βεβαια φταιει και η εποχη που ταξιδεψαμε.Το βραδυ τα μποφορ ειχαν παρτυ, και ετσι μειναμε στο ξενοδοχειο.Το εστιατοριο του ξενοδοχειου ηταν υπεροχο με μεγαλη ποικιλια και με διαφορετικο μενου καθε βραδυ,μειναμε πολυ ευχαριστημενοι οσες φορες το επισκεφτηκαμε.Το μπαρ του ξενοδοχειου δεν με εντυπωσιασε,ειχε βεβαια καθε βραδυ ενα προγραμμα αλλα ηταν προσαρμοσμενο κυριως στα προτυπα των αγγλων πελατων.

Για την επομενη μερα ειχαμε σχεδιασει μια διαδρομη προς το κεντρο του νησιου και δυτικα.Ετσι και εγινε λοιπον,πρωτη μας σταση το χωριο la oliva Γραφικο χωριουδακι χωρις να ειχε τιποτα το ιδιαιτερο με μια ομορφη εκλησια στην πλατεια του χωριου.Κατσαμε σε ενα καφενεδακι που ειχε εκει κοντα.Μιλησαμε για λιγο με εναν θαμωνα ο οποιος απορησε που ειμασταν απο την ελλαδα.Γενικα σε οποιον λεγαμε οτι ημασταν απο την ελλαδα μας απαντουσαν οτι πρωτη φορα εβλεπαν ελληνα στο νησι.Ισως να ημασταν και οι πρωτοι, δεν ξερω. Επομενη σταση η παραλια el cotillo.Μια απο τα ιδια με την πρωτη μερα,ο δυνατος αερας ηταν τοσο ενοχλητικος που δεν μπορουσες να κατσεις για πολυ ωρα ενω κοκκινες σημαιες σου απαγορευαν να κολυμπησεις.Φευγουμε κι απο κει,ακολουθησαμε μια γραφικη διαδρομη προς το κεντρου του νησιου και φτασαμε στην antiqua.Μια απο τα ιδια,τιποτα το ιδιαιτερο,καμια ιδαιτερη αρχιτεκτονικη,πανομοιοτυπα βαρετα σπιτια,το μονο που κραταμε: ωραιοι ευγενικοι ανθρωποι και τα εξαιρετικα tapas που γευτηκαμε.Για το βραδυ ειχαμε κλεισει τραπεζι στο πιο διασημο εστιατοριο του corralejo,los pepos.Μικρο μαγαζι αλλα πολυ ομορφη ατμοσφαιρα,δοκιμασαμε μια εξαιρετικη paela,γαριδομακαροναδα ,τα αγαπημενα μου θαλασσινα,ηπιαμε αφθονο κρασι,γενικα εκεινη την μερα τουλαχιστον το στομαχι μας εμεινε απολυτα ικανοποιημενο.

Τρεις μερες μας ειχαν μεινει και οι εντυπωσεις μας μεχρι τοτε ηταν μοιρασμενες.Η καινουργια μερα που ξημερωσε ηταν χαρα θεου,ο αερας σε λογικα πλαισια και εμεις ετοιμοι για καινουργιες εμπειριες.Την παραλια sand dunes την ηξερα πριν παμε στο νησι και πραγματικα ηταν ενας απο τους λογους που επιλεξαμε το συγκεγκριμενο απο τα καναρια νησια.Το μηκος τις ειναι περιπου εξι χιλιομετρα,ενω απο το corralejo μπορεις ανετα να πας με τα ποδια.Ολη η περιοχη ειναι προστατευομενη,δεν υπαρχει τιποτα εκτος απο δυο κακογουστα ξενοδοχεια τις rui hotels.Αυτο που την κανει να ξεχωρισει φυσικα ειναι η ψιλη χρυση αμμος,ειναι μια ερημος που καταληγει στην θαλλασα,ενω μικροι αμμολοφοι και μεγαλες πετρες δημιουργουν μια εντυπωσιακη εικονα.Εμεις σταματησαμε με το αυτοκινητο σε ενα σημειο οπου για να φτασεις στην θαλασσα επρεπε να περπατησεις καμια 500 μετρα.Ανεβηκαμε αμμολοφους,κατρακυληθηκαμε και παιξαμε με την αμμο ,αγναντεψαμε απο ψηλα την υπεροχη θαλασσα.Στην παραλια στο σημειο που πηγαμε δεν υπηρχε κανενας εκεινη την ωρα μιας και ηταν αρκετα νωρις ακομα.Εντυπωση μας εκανε οτι στην παραλιαυπηρχαν διασπαρτα καποια σημεια που τα ειχαν φτιαξει με πετρες,κατι σαν πολεμιστρες,στην αρχη νομιζαμε οτι ηταν για προστασια απο τον αερα,στην πορεια ομως αλαξαμε γνωμη.Δεν ξερω τι γνωμη εχουν οι περισοτεροι για τον γυμνισμο,αλλους τους αρεσει αλλους τους σοκαρει.,Eιναι κατι που αν δεν το δοκιμασεις δεν θα μαθεις ποτε αν σ αρεσει η οχι.Η συγκεκριμενη παραλια λοιπον ηταν ο παραδεισος τον γυμνιστων,ειχαμε δει και στις αλλςς παραλιες αλλα εδω ηταν το 95% σχεδον γυμνιστες. Εμεις προσαρμοστηκαμε στα νεα δεδομενα και πραγματικα το απολαυσαμε.Καναμε πολλες βολτες κατα μηκος τις παραλιας και αναμεσα στους αμμολοφους με ενδιαμεσες βουτιες φυσικα.Το νερο κρυο αλλα ο ηλιος σε εκαιγε χωρις να το καταλαβεις.Η νυχτερινη ζωη του corralejo δεν ηταν τιποτα σπουδαιο.Τα περισοτερα μαγαζια ηταν κομμενα και ραμμενα για να ικανοποιουν τους αγγλους τουριστες που βεβαια ηταν και η πλειοψηφεια.Ξεχωρισαμε ενα Rock bar με Live μουσικη καιι ...τιποτα αλλο,Ματαια ψαχναμε ενα μαγαζι που να θυμιζει λιγο...ισπανια,να ειναι κατι διαφορετικο αλλα ολες οι προσπαθειες πεσανε στο κενο.Στο corallejo υπηρχαν πραγματτα να κανεις για να περασεις την ωρα σου ευχαριστα αλλα ηταν η κλειστα ή δεν ειχαν καθολου κόσμο.Ειχε ενα χωρο με πισινες και νεροτσουληθρες,ενα fun park με διαφορα παιχνιδια,τρενακι καστρο του τρομου,μπιλιαρδα κλπ.Μαλλον φταιει η εποχη που ταξιδεψαμε.

Οι επομενες μερες που περασαν κυλησαν ηρεμα,επισκεφτηκαμε αλλες δυο φορες την παραλια sand dunes,ο αερας επιτελους ειχε κοπασει και την χαρηκαμε ακομα πιο πολυ.Επισκεφτηκαμε την πρωτευουσα του νησιου οπου ειναι και το μεγαλυτερο λιμανι.Το puerto del rossario αν εξαιρεσεις το λιμανι ειναι μια πολυ ασχημη πολη,χασιμο χρονου για οποιον την επισκεφτει.Ειχαμε σκεφτει να επισκεφτουμε και το νησι lanzarote αλλα τελικα δεν το καναμε.Δεν εχω τιποτα αλλο να προσθεσω για το νησι,οι εντυπωσεις μου ειναι μοιρασμενες, γενικα τα συμπερασμματα που εβγαλα αυτη την εβδομαδα ειναι οτι :
Η αγγλιδα ξεναγος που μας προτεινε το νησι δεν μας συμπαθει και τοσο πολυ.
Τα καναρια νησια δεν εχουν καμια σχεση με εξωτικους προορισμους.
Η τακτικη που εχουν ακολουθησει οι ισπανοι με τον τουρισμο τους ειναι σε λαθος δρομο.Μου εκανε εντυπωση το ποσα πολλα μεσιτικα γραφεια υπηρχαν και το ποσα πολλα σπιτια υπηρχαν προς πωληση σε δελεαστικες τιμες μπορω να πω αν συγκρινω με την χαλκιδικη.
Η fuerteventura ειναι ενα μερος αποκλειστικα φτιαγμενο για τους ξενους τουριστες πραγμα που δεν μου αρεσε καθολου.
Οι παραλιες τους αν εξαιρεσεις την sand dunes που εχει μια ξεχωριστη ομορφια δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο.
Υπηρχαν βεβαια και θετικα,αν εξαιρεσουμε τον δυνατο αερα που δεν ηταν συμμαχος μας για αρκετες μερες τελικα πετυχαμε τον σκοπο μας που ηταν να ξεκουραστουμε και να γεμισουμε τις μπαταριες,να κανουμε μερικα μπανια και να χαλαρωσουμε.
Αποκτησαμε ενα πολυ ωραιο μαυρισμα, α και το φαγητο τους, οπου και να φαγαμεηταν σε πολυ υψηλο επιπεδο.
Επισης στα θετικα να προσθεσω τις πολυ καλες τιμες,τις υποδομες του νησιου που δυστυχως δεν τις βρισκεις σε ελληνικα νησια,την συμπεριφορα τον λιγοστων ντοπιων που ηταν αψογη τις πολυ ομορφες γυναικιες παρουσιες(ισπανιδες εννοειται).

WALLPAPERS





Ετικέτες 0 σχόλια | edit post

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ

Οποιος εχει παιδια θα ξερει οτι τα κομικς την σημερινη εποχη ειναι εξαιρετικης ποιοτητας και πολλα απ αυτα μαλιστα περνανε με εξυπνο τροπο μηνυματα προς τα παιδια και οχι μονο.
Ενα τετοιο κομικ εβλεπα προχτες με το γιο μου,μια ιστορια δυο ονειροπολων παιδιων που οταν μεγαλωσαν μοιραστηκαν και την ζωη με στοχο να γυρισουν τον κοσμο, να ταξιδεψουν και να εξερευνησουν.
Δυστυχως ομως η ζωη δεν τα φερνει παντα οπως τα θελεις, ο κουμπαρας στον οποιο μαζευαν με κοπο τα χρηματα για το ταξιδι παντα κατι γινοταν και αδειαζε και το ζευγαρι ολο και μεγαλωνε ωσπου το χαριτωμενο κοριτσακι και αργοτερα συμπαθητικη γριουλα εφυγε απο την ζωη.Ο παππουλης ολο τυψεις επιανε στα χερια το αλμπουμ που ολο μερακι ειχε φτιαξει η γυναικα του για να βαζει τις φωτογραφιες απο τα ταξιδια τους.Στεναχωριοταν που δεν καταφερε να τις προσφερει αυτο που ηθελε,που το αλμπουμ εμεινε κενο αφου ποτε δεν καταφεραν να πραγματοποιησουν αυτα που ονειρευοντουσαν.
Μια φορα ομως με την ακρη του ματιου βλεπει οτι αναμεσα στις σελιδες υπηρχαν καποιες φωτογραφιες.Ξεφυλιζοντας το απο την αρχη για πρωτη φορα διαπιστωνει οτι το αλμπουμ ηταν γεματο φωτογραφιες απο προσωπικες στιγμες.Ευτηχισμενες στιγμες οχι απο ταξιδια αλλα απο την καθημερινοτητα τους.Στο τελος ειχε μια αφιερωση "ευχαριστω για το ταξιδι που μου προσφρες".
Πολλοι ισως σαυτην την ιστορια να βλεπουν τον ευατο τους,σε ολους μας αρεσει να ονειρευομαστε και αυτο τουλαχιστον δεν θα μας το στερησει κανενας.Σιγουρα αυτη τη δυσκολη εποχη που ζουμε να βλεπουμε οτι καποια ονειρα μας αρχιζουν να γινονται απιαστα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα το βαλουμε κατω,οτι θα παψουμε να προσπαθουμε.Οπως και ο παππουλης τις ιστοριας δεν το εβαλε κατω και τελικα εστω και μονος καταφερε να πετυχει με τροπο που μονο στα κομικς μπορει να αποτυπωθει το ονειρο το δικο του και τις αγαπημενης του γυναικας.
Καπως ετσι νομιζω οτι πρεπει να το βλεπουμε ολοι κυνηγαμε μεν τον στοχο αλλα χωρις να χανουμε τα απλα,εκεινα που τα ζουμε καθημερινα χωρις να στοιχιζουν τιποτα αρκει βεβαια να εχουμε τα ματια ανοιχτα και να τα βλεπουμε.

SYDNEY-SURFERS PARADISE


Η προσμονη για το ταξιδι ηταν τοσο μεγαλη που με κανε γρηγορα να ξεχασωτο 20ωρο ταξιδι που μας περιμενε.Βλεπετε το μεγαλυτερο ταξιδι που ειχα κανει μεχρι τοτε με αεροπλανο ηταν μια ωρα και οπως καταλαβενετε ενα αγχος το ειχα. Ταξιδευαμε με Thai,η πτηση ηταν πολυ καλη με ενδιαμεσο σταθμο το bangkok,το αεροπλανο οχι και απο τα πιο συγχρονα αλλά η εξυπηρετηση ηταν άριστη.Μαζι μου ειχα την καλυτερη ξεναγό που θα μπορουσα να εχω.H γυναίκαμου εχει γεννηθει ,και εχει μεγαλωσει, στο sydney απο έλληνες γονεις.Τα τελυταια 8 χρονια ζουσε μισο χρονο εδω και μισο εκει.Στο sydney φτασαμε βράδυ,μας περιμεναν καποιοι συγγενεις τις γυναικαςμου.Το σπιτι που μεναμε ηταν στην περιοχη monterey,μια πανεμορφη μονοκατοικια εικοσι μετρα απο την θάλασσα.
Τις πρωτες μερες μεχρι να συνηθισουμε την αλαγη τις ωρας ξυπνουσαμε πολυ νωρις και ετσι ξεκινουσαμε τις βολτες μας γυρω στις 08:oo.Λογω του οτι η γυναικα μου ειχε διπλωμα, προβλημα ματακινησης δεν ειχαμε και ομολογω οτι μια φορα που οδηγησα μου φανηκε πολυ παραξενο και αρκετα επικινδυνο να οδηγας απο τα δεξια και δεν το ξαναεπιχειρησα,ειναιθεμα συνηθειας βεβαια. Ξεχασα να πω οτι η εποχή που ταξιδεψαμε ηταν 10 με 30 ιανουαριου οποτεηταν καλοκαιρι ακομα για την αυστραλια.Οι πρωτες μου εντυπωσεις απο την πολη ηταν εξαιρετικες.Αραιοκατοικημενη πολη ,στην πλειοψηφια τα σπιτια ηταν μονοκατοικιες,με ανετους δρομους πεντακαθαρη και με ενα πανεμορφο κεντρο στο οποιο καναμε και τις πρωτεςμας βολτες.
Φυσικα το ποιο ομορφο σημειο τις πολης ειναι το λιμανι με το harbourbridge και το opera house να δεσποζουν και να σε μαγευουν και την μερα και το βραδυ με το πανεμορφο φωτισμο. Για μενα ολα ηταν μοναδικα μιας και δεν ειχα επισκεφτει μια μεγαλουπολη αυτου του στυλ,θυμιζει σαφως αμερικανικες πολεις.Τις γυναικας μου τις φαινοταν παραξενο που με εντυπωσιασαν τοσο τα ψηλα κτιρια αλλα τι νακανω?τα ποιο ψηλα κτιρια που ειχα δει μεχρι τοτε ηταν οι δωδεκαοροφεςστην θεσ/νικη και τα blog στην σοφια.Επισης με εντυπωσιασε ενα τρενακι που υπηρχε στην καρδια του κεντρου τις πολης το οποιο ηταν υπερηψωμενο κανοντας την διαδρομη του αναμεσα στα κτιριακαι χωρις να εχει καμια επαφη με τον δρομο,ηταν πραγματικα εντυπωσιακο.
Το υγρο στοιχειο ειναι φυσικα αυτο που κανει την πολη τοσο ομορφη και τηνκανει κανει να ξεχωριζει,δενει τοσο αρμονικα με την πολη κατι που οφείλεταικαι στην τοποθεσια που ειναι χτισμενη αλλα και στο ποσο πολυ αγαπανε οιαυστραλοι την θαλασσα οι οποιοι με σεβασμο την εχουν αξιοποιησει. Υπαρχουν δεκαδες παραλιες περιμετρικα τις πολης τις οποιες και επισκεφτομαστανολες αυτες τις μερες.Η πιο διασημη παραλια ειναι η bondi beach οπως επισηςστο menly η long reef,η coogee,η cronulla αλλα και αλλες.Ολες οι παραλιεςηταν γεματες απο κοσμο κυριως νεολαια που παιρνουσαν τη μερα τους στην παραλια διασκεδαζοντας και κανοντας surfing ενα απο τα αγαπημενα σπορτων αυστραλων.Στις περισοτερες παραλιες ειναι δυσκολο να κολυμπησεις μιαςκαι τα κυματα κανουν το κολυμπι απαγορευτικο.Ο ηλιος οχι πολυ καυτος αλλα αρκετα υπουλος μιας αμα καθοσουν πολυ ωρα στην παραλια χωρις προστασια σιγουρα θα καιγοσουν.Μια απο τις πρωτες μας επισκεψεις ηταν στο aguarium sydney ενα απο τα μεγαλυτερα ενυδρεια στον κοσμο με μια πολυ μεγαλη ποικιλια απο ψαρια ολων των ειδων.
Η νυχτερινη ζωη στο sydney ειναι εξισου ενδιαφερουσα.Τα ωραρια τους ειναι διαφορετικα,δεν μπορουσες να πας σε εστιατορια μετα τις 22:00 αλλα υπηρχαν μεγαλα club οπου μπορουσες να διασκεδασεις μεχρι αργα.Εκει που μου αρεσεπιο πολυ ηταν στο darling hanbour,το ιταλικο χωριο,το sydney tower,ο πυργοςμε την καταπληκτικη θεα απο το εστιατοριο που περιστρεφοταν και εβλεπεςολη την πολη,επισης πηγαμε στο casino, στην περιοχη rocks αλλα και σε ελληνικα μαγαζια.Πολυ ομορφος ο ζωολογικος κηπος,φτιαγμενος διπλα στην θαλασσα,με μεγαληποικιλια απο ζωα,Εμεις οπως ηταν φυσικο δωσαμε περισοτερο σημασια στα καγκουρω και στα κοαλα.Πηγα ειδα σε ενα αγωνα και το καμαρι τις ομογενειας,την olympic sydney πουδυστυχως δεν υπαρχει εδω και ενα χρονο.Καπως ετσι περασαν οι πρωτες δεκα πανεμορφες μερες,για την συνεχειαειχαμε κανονισει να παμε για μια μερα στην μελβουρνη και απο κει θα πηγαιναμε στο surfers paradise.
Στην μελβουρνη δεν ειχαμε σκοπο να παμε γι αυτο και μειναμε μονο μια μερα,απλως ηταν μια οχι και τοσο ευχαριστη υποχρεωση τις γυναικας μου, το μονο που καναμε ηταν μια γρηγορη βολτα στην πολη. Την επομενη μερα φυγαμε για surfers paradise.
To surfers paradise βρισκεταιστο Queensland στην gold coast η πτηση ηταν περιπου 6 ωρες απο μελβουρνη.Τι να πω γι αυτοτο μερος,απλα ηταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ,ενας απο τους πιο διασημους προορισμουςστην αυστραλια με πολυ τουρισμο απο ολο τον κοσμο. Mειναμε σε ενα πολυ ομορφο ξενοδοχειο με θεα τον ωκεανο,η θαλασσα εδω λενεοτι εχει τα ποιο ψηλα κυματα γι αυτο και λεγεται ετσι,πραγματικος παραδεισοςγια τους surfers.εμεις αρκεστηκαμε στο να παιζουμε με τα κυματα μιας καιουτε κατα διανοια μπορουσες να κολυμπησεις.Στο surfers paradise ειχε παρα πολλα πραγματα να κανεις και την μερα καιτο βραδυ.Επισκεφτηκαμε το sea world ενα θαλασσιο παρκο οπου ειδαμε φωκιες και δελφινια να κανουνε περιτεχνες φιγουρες,επισκεφτηκαμε το movieworld κατι σαν την dysneyland οπου ειδαμε πολλα αντικειμενα απο ταινιες(ενα απο αυτα ηταν και το αυτοκινητο h.potter) μαθαμε για το πως γυριζονται οι ταινιες ειδαμες ζωντανες αναπαραστασειςανεβηκαμε σε ενα φοβερο τρενακι του τρομου ,και πολλα πολλα αλλα. Να μην ξεχασω το μουσειο με τα κερινα ομειωματα,το μουσειο με τα πιοπαραξενα του κοσμου,ντυθηκαμε με στολες εποχης και φωτογραφηθηκαμε,παιξαμε ενα καταπληκτικο παιχνιδι οπου φοροντας ασπρα γαντια καιπαπουτσια προσπαθουσαμε να υπερπιδησουμε εμποδια για να παμε απο το εναδωματιο στο αλλο προσπαθωντας να φτασουμε στη εξοδο και ολα αυτα μεσαστο σκοταδι. αξεχαστο επισης και το μασαζ μιας μικροκαμωμενης κινεζουλας, απορω ακομαπου εβρισκε τετοια δυναμη.Η νυχτερινη ζωη ηταν πολυ εντονη και για ολα τα γουστα απο erotic showsμεχρι κυριλε εστιατορια.Με λιγα λογια περασαμε 4 φανταστικες μερες παιρνονταςτο δρομο τις επιστροφης για sydney.
H 26 ιανουαριου εκτος απο τα γενεθλια μου ειναι και γιορτη για τους αυστραλους (australian day) και απο το πρωι ολοι ξεχυνονται στις παραλιεςκαι τα παρκα για να το γιορτασουν με υπαιθριες συναυλιες φαγητο και ποτο. Το βραδυ εκεινης τις μερας ηταν ενα απο τα ωραιοτερα βραδια τις ζωης μουΕνας φιλος ειχε νοικιασει ενα γιωτ εφοδιασμενο με ενα κατπληκτικο μπουφε,καναμε μια υπεροχη βολτα στο λιμανι του sydney περιμενοντας το αποκορυφωμα που δεν ηταν αλλο απο τα πυροτεχνημα που δημιουργουσαν ενα καταπληκτικο θεαμαστο λιμανι του sydney,αξεχαστο βραδυ.
Τις επομενες μερες το ριξαμε στα ψωνια,σουβενιρς,δωρα για φιλους αναμνηστικα.Οι αυστραλοι ψωνιζουν κυριως σε μεγαλα εμπορικα οπου και μπορεις να βρεις ταπαντα ανετα και χωρις προβλημα παρκινγκ.Ο καιρος ολες αυτες τις μερες μας φερθηκε πολυ καλα αν και εβρεχε συνηθως τα απογευματα.Για μενα που λατρευω οτιδηποτε βγαινει απο την θαλασσα το φαγητο στην αυστραλιαμε ενθουσιασε.Πληθωρα ψαριων και θαλασσινων,ολοφρεσκα παντα,σε πολυ καλες τιμες.πηγαμε μια βολτα στην κεντρικη ψαραγορα του sydney και επαθα πλακα για την ποικιλιαπου συναντησα.Επισης δοκιμασα καγκουρω αλλα δεν με ενθουσιασε η γευση του.Α να μην ξεχασω τα mangos, εφαγα αμετρητα!Τo sydney ειναι μια πολυπολιτισμική πολη,πως θα μπορουσε να ειναι και διαφορετικα αλωστε αφου η αυστραλια ειναι μια κατεξοχην χωρα μεταναστων.Το κινεζικο στοιχειο ειναι αυτο που υπερτερει,ιταλοι,ελληνες,λιβανεζοι(εχουνκαι την ποιο κακη φημη)ακολουθουν.Οι αυστραλοι λαος που αγαπαει τα σπορ.ολο ζωντανια,οξυθυμος και ετοιμος παντα για καυγα,ντυνονται απλα(μπλουζα,βερμουδα,σαγιοναρα)ακομα και στις εξοδους τους το βραδυ.
Οπως ηταν φυσικο ολες αυτες τις μερες γνωρισα και πολους ελληνες μεταναστεςορισμενοι απο τους οποιους εχουν να επισκεφτουν την ελλαδα παρα πολλα χρονια.Ειδα πως ζουν,πως διασκεδαζουν με εντυπωσιασε το γεγονος του οτι κρατανε τιςπαραδοσεις ,αγαπανε την πατριδα ,εχουν εφημεριδες,συλογους, κανουν γιορτες πηγαινουν στην εκλησια καθε κυριακη,ανθρωποι προκομενοι που δουλεψαν σκληρα για να κατακτησουν μια καλυτερη ζωη.Ακουσα πολλες ιστοριες για τα πρωτα δυσκολα χρονια που περασανε,γελασα συγκινηθηκα οταν μου ειπαν οτι μαζευοντουσαν σε μια παραλια για να δουν τους πεντε κυκλους τις ολυμπιακης στο αερα γιατι τους θυμιζε ελλαδα,μου ειπανγια την αντιμετωπιση απο τους ντοπιους που του φωναζαν wogs(κατι σαν μικροβιοστα ελληνικα),το σιγουρο ειναι οτι δεν πεινασανε ποτε γιατι η θαλασσα τους προσφερε απλοχερα τους καρπους της και γιατι ο ενας βοηθουσε τον αλλον.Δεν εχω κατι αρνητικο να πω απο αυτα που ειδα,το sydney για μενα ειναι μια πολη προτυπο με πολυ υψηλο επιπεδο ζωης. Η γυναικα μου μου ελεγε και μου λεει ακομα να παμε να ζησουμε εκειδεν το εκανα και ουτε προκειται να το κανω τωρα,ισως αμα ημουν10 χρονια νεοτερος να το αποφασιζα αλλα με συνδεουν εδω πραγματα που δεν μπορω να τα εγκαταλειψω.Το σιγουρο ειναι οτι στα παιδια μου την καταληλη στιγμη θα τους δωσω και αυτη την επιλογη μιας και ηδη εχουν αποκτησει και αυστραλιανη υπηκοοτητα.Αυτα λοιπον απο την αυστραλια μια χωρα που σεβεται τους πολιτες τιςανταμοιβει τους αξιους και ικανους και συντηρει τους τεμπεληδες και ανικανους.