ΛΕΣΒΟΣ

Λέσβος
Ειναι η δευτερη φορα που επισκέφτηκα τη Λέσβο ,είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί τις ώρας,δεν είναι από τα διαφημισμένα νησιά αλλά δεν υστερεί σε τιποτα από τα υπόλοιπα.
Πολλοί το χαρακτηρίζουν νησί των ποιήσης τις ζωγραφικής και των τεχνών μιας και εδώ έζησε η Σαπφώ, ο Θεόφιλος και έχουν αφήσει το στίγμα τους ο Ελύτης ο Μυριβήλης ο Αίσωπος και πολλοι άλλοι.
Πρωτεύουσα του νήσιου ειναι η Μυτιλήνη όπου βρίσκεται το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Πολύ όμορφη πόλη με πολλά αρχοντικά χτιζμένη αμφιθεατρικά, πλούσια αγορά οπού μπορείς να βρείς τα πάντα και έντονη νυχτερινή ζωη.
Το πιο τουριστικό μέρος του νησιού στο οποιο και έμεινα είναι η Μήθυμνα(Μόλυβος) 65 χλμ από το αεροδρόμιο, βόρεια του νησιού,ένα πανέμορφο χωριο χτισμενο αμφιθεατρικο με το επιβλητικο κάστρο στην κορυφή και ένα πανέμορφο λιμάνι. Από τα αγαπημένα μου μέρη που οποιος το επισκφτεί σίγουρα θα εθουσιαστεί.
Στο μόλυβο μπορείς να βρείς τα πάντα έχει πολλες ταβερνες,bars,καφέ,clubs με live μουσική και σίγουρα δύσκολα θα βαρεθεί καποιος. Η παραλία του χωριού όμορφη με βότσαλα αλλά πεντακάθαρη οπώς και σχεδόν όλες οι παραλίες του νησιού.
Πολύ κοντά στον μόλυβο βρίσκεται η Πέτρα,ένα μικρό τουριστικό χωριό με όμορφη παραλία. Οπωσδήποτε πρέπει να ανέβει καποιος στην εκλησιά Της Παναγίας που βρίσκεται πάνω στο βράχο,είναι λιγο κουραστικό μιας και πρέπει να ανέβεις πανώ απο 100 σκαλοπάτια αλλά αξίζει τον κόπο,η θέα μοναδική.Ο επισκέπτης της Λέσβου πρέπει oωσδήποτε να επισκέφτει:
Την σκάλα συκαμιάς με το γραφικό λιμανάκι και τις καταπληκτικές ταβέρνες με το φρέσκο ψάρι.
Την Ερεσσό πατρίδα τις σαπφούς με μια από τις ωραιοτερες παραλίες του νησιού
Το απολιθωμένο Δάσος στο Σίγρι(δεν με ενθουσίασε αλλά από περιεργεια πρέπει να πας)
Την Αγιάσσο,ενα πολύ γραφικό ορεινό χωριό με πανεμορφά σπίτια. Πάρτε ενα καφεδάκι σε ένα απο τα παραδοσιακά καφενεία και περπατήστε στα στενά δρομάκια του χωριού
Τα μοναστήρια Του Ταξιάρχη και Του Αγ Ραφαηλ
Τα ιαματικά λουτρά της θέρμης κοντά στην μυτιλήνη και τον κόλπο τις Γέρας
Το πλωμάρι, πασιγνωστό για τους φιλους του ούζου!
Παραλίες
Σίγουρα χαλκιδική δεν είναι αλλά αλλά εχεί κάποιες πολύ ωραίες παραλίες.Εγώ ξεχωρισα τις ερεσσού αποό τις λιγες παραλιες με αμμουδιάτων βατερών επισης αμμουδια,μεγάλη παραλία αλλά το χωριό δεν λεει και πολλά αν καποιος θέλει να το επιλέξει για τοπο διαμονής.Παραλία εφταλού η οποία ειναι με βότσαλο,κρυσταλινα νερά αλλά και τα πιο κρυά του νησιού(μπρρρ)Η παραλία τσόνια στον δρόμο από συκαμιά για μανταμάδοΤην παραλιά του Αγ Ερμογένη στην μυτιλήνη μετα το αεροδρόμιοτην παραλία του Αγ ισιδωρου στο πλωμάρι, φανταστική.
Το φαγητό όπου και να πήγα ηταν πολύ καλό. Ξεχώρισα τα ταβερνάκια στον λιμανάκι τις συκαμιάς,τις ταβέρνες στο βαφιό στο δρόμο από μήθυμνα για μανταμάδο με παραδοσιακή κουζίνα(δοκιμάστε κολοκυθολουλουδα) τη μια και μοναδικη ταβέρνα στο πετρί με το πιο όμορφο μπαλκονι του νησιού, τη ταβέρνα fantastico στο hotel eftalou με τις υπέροχες σουβλες.
Θέλει οπωσδήποτε αυτοκίνητο για να γυρίσεις το νησί αν και το οδικό δικτυο εχει τα χάλια του και θέλει προσοχή.
Οι εντυπωσεις μου ειναι εξαιρετικές από το νησί και τους ανθρώπους,δεν το συνιστώ για οσους διαποπές σημαίνει ξένύχτι και διασκέδαση.
Δεν φεύγεις από το νησί αν δεν αγορασεις ουζο, σαρδελες καλλονης, λαδοτύρι και μυγδαλωτα.
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου