TOP 10 ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

1. 05/07 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Στην Πάτμο οι προκομμένοι μάγειροι βάζουν τα δυνατά τους στις κατηγορίες ψάρι, κρέας, λαδερά ή γλυκό. Οι γευσιγνώστες αποφαίνονται, ο καλύτερος κερδίζει το παραδοσιακό τσουκάλι και οι επισκέπτες δωρεάν σπιτικό φαγητό! Το φεστιβάλ είναι ένα ταξίδι γευστικής κουλτούρας σε Πάτμο, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια, Λειψούς και όχι μόνο, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πατμιακά Χρονικά» σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.
2. 05/07 ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ
Γιορτή Ψαριού στη Νάουσα της Πάρου, την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, με special guest τη «γούνα»!
3. 18/07 ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ
Γιορτή Καρπουζιού στην Απολακιά της νότιας Ρόδου, το πρώτο Σάββατο μετά τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας (17 Ιουλίου), με ποικιλία γεύσεων που ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούν το καρπούζι αλλά και αθλήματα, παιχνίδια, χορό.
4. 01/08 ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΡΟΥΤΑΛΙΑΣ
Η παραδοσιακή ομελέτα της Άνδρου τον Αύγουστο, στη Μεσαριά.
5. 01/08 ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ
Γιορτή μελιού στην Αντιμάχεια της Κω. Γίνεται κάθε πρώτο Σαββατόβραδο μετά το Δεκαπενταύγουστο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πανελλαδικά γιορτή για το μέλι! Παραδοσιακή μουσική, χορευτικά και πλήθος από εδέσματα που συνοδεύονται ή έχουν ως βάση τους το μέλι. Στη γιορτή προσφέρονται λουκουμάδες με μέλι, μαέργια με μέλι, γιαούρτι με μέλι, καρύδια με μέλι κ.ά. Επίσης, σε ιδιαίτερο σημείο της εκδήλωσης το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τη λειτουργία ειδικά διαμορφωμένης «ζωντανής κυψέλης».
6. 01/08 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟ «ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ»
Φεστιβάλ το «τράβηγμα της τράτας», στην παραλία της Κεφάλου στην Κω, που συνοδεύεται από φαγοπότι με ούζο.
7. 21/08 ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΚΑΒΙΑΣ
Στην παραλία του Φοίνικα, στη Σύρο, την τρίτη Παρασκευή του Αυγούστου χορός τραγούδια και άφθονη κακαβιά.
8. 23/08 Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ
Κάθε χρόνο γίνεται στη Νάουσα η Κουρσάρικη Νύχτα, όπου οι ντόπιοι νέοι, θέλοντας να ξορκίσουν τις μνήμες των επιδρομών των πειρατών, ντύνονται με παραδοσιακές στολές και, τραγουδώντας και χορεύοντας, αναπαριστούν αυτές τις επιδρομές στο ενετικό λιμανάκι.
9. 12/09 Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ
Στο Παντέλι της Λέρου η γιορτή της τράτας με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και δωρεάν ψάρι και κρασί.
10. 03/09-05/09 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Στην πατρίδα του Τσελεμεντέ, τη Σίφνο, η πλατεία του Αρτεμώνα επί τρεις μέρες μεταμορφώνεται σε υπαίθρια κουζίνα. Τα κυκλαδονήσια που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, που φέτος αναμένονται περισσότερα από δώδεκα, θα στήσουν το καθένα το δικό του περίπτερο και κάθε μισή ώρα θα ετοιμάζεται και μια διαφορετική παραδοσιακή συνταγή
Ετικέτες edit post
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου